Odunpazarı'ndan Sosyal Yardım Modeli 'Halk Market' Hayata Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'ndan Sosyal Yardım Modeli 'Halk Market' Hayata Geçiyor

Odunpazarı\'ndan Sosyal Yardım Modeli \'Halk Market\' Hayata Geçiyor

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, sosyal yardım modeli olan “Halk Market”i hayata geçiriyor.

13.10.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, sosyal yardım modeli olan "Halk Market"i hayata geçiriyor.

Odunpazarı Belediyesi, 1 6 Ekim 2015 tarihinde yapılacak tanıtım toplantısıyla hizmete girecek "Halk Market" uygulaması ile ciddi bir sosyal yardım modelini devreye sokarak, Türkiye'ye örnek olacağını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Odunpazarı Belediyesi "Halk Market" sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara artık erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerinin seçmesini sağlanacak. Vatandaşlar aynı zamanda alışveriş yapma psikolojini yaşama fırsatı bulacaklar. İnsan onuruna yakışır bir yardım sisteminin örneklerinden olan "Halk Market" 600 metrekare alana sahip, 13 personelin görev yapacağı tamamıyla bir market formatında olacak. Belediye'ye bağış olarak verilen gıda, temizlik, giyim ve yakacak maddelerini niteliklerine uygun koşullarda depolayacak" denildi.

İlk etapta 600 vatandaşa yardım yapılacağı kaydedilen açıklamada, "Odunpazarı Belediyesi tarafından belirlenen en az üç üyeden oluşan değerlendirme kurulu kararına uygun olarak, ilk etapta 600 vatandaşa yardım yapılacak. Her ay, aylık 50 TL, 6 aylık (yaz ve kış dönemleri) 100 TL giysi yardım limitleri "Halk Kart"a tanımlanacak. Sadece "Halk Kart" sahiplerinin girebileceği "Halk Market"te ihtiyaç sahibi vatandaşlar kartlarına yüklenen miktar doğrultusunda alışveriş yapacak. Hayırsever vatandaşların ve iş sahiplerinin yapacağı ayni yardımlar için vergisel avantajdan yararlanabilmeleri için Odunpazarı Belediyesi ile Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi arasında destek hizmet projesi işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol sayesinde bağışta bulunulan ayni yardımlarda yüzde 8 veya yüzde 18 oranında katma değer vergisi istisnası, bağışta bulunulan ayni yardım bedelinin tamamını gider yazmak yüzde 15 ile yüzde 35 oranında gelir vergisi ve yüzde 20 oranında kurumlar vergisi indirimi olmak üzere vergisel avantajlar sağlanacak" ifadelerine de yer verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'ndan Sosyal Yardım Modeli 'Halk Market' Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement