Odunpazarı'nda Sorunlar Birlikte Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nda Sorunlar Birlikte Çözülüyor

Odunpazarı\'nda Sorunlar Birlikte Çözülüyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt tarafından başlatılan ve büyük ilgi ile takip edilen muhtar bilgilendirme toplantıları tüm hızıyla devam ediyor.

24.06.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt tarafından başlatılan ve büyük ilgi ile takip edilen muhtar bilgilendirme toplantıları tüm hızıyla devam ediyor.

Her ay belirlenen gün ve saatte Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantılarının ikincisi gerçekleşti. Yeni belediye kanunu ile mahalle olan köylerin muhtarlarının da katıldığı toplantıda Başkan Kurt muhtarların sorun ve beklentilerini dinledi. Temizlikten imara kadar birçok konunun gündeme geldiği toplantıda muhtarlar mahalle sorunları ile ilgili hazırladıkları dosyaları Başkan Kurt'a teslim etti.

Gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada özellikle temizlik konusuna dikkat çeken Başkan Kurt, "Temizlik konusunda gelen şikayetler oldukça fazla. Bu konuya özel bir önem veriyoruz. Tüm ekipman ve personellerimizi 7/24 seferber ediyoruz. Temizlik konusunda mazeret olmaz. Odunpazarı'nda temizlik sorununu çözeceğiz" dedi.

"YANLIŞ İMAR UYGULAMALARINA BİRLİKTE SON VERECEĞİZ"

Muhtarların imar konusundaki sorularını da yanıtlayan Başkan Kurt; "Yanlışlar yanlışları tetiklemiş. Her parsel için ayrı imar uygulaması yapılmış. Bunları sizlerle birlikte karar verip çözeceğiz. Bu yüzden bu toplantılar büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Halen devam eden Karapınar Vadisi Projesi hakkında da muhtarları bilgilendiren Başkan Kurt; TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. 1. Etap'taki eksikleri giderilmeden 2. etaba başlayamayız dedik. Geçen hafta 2. etap ile ilgili projeyi gördük. Eksikleri çok. Yeniden düzenleyip bize sunacaklar. Bu görüşmelerde ilgili mahalle muhtarlarımızda bizimle birlikte olacak" ifadelerini kullandı.

"KAT ARTIRIMI KONUSUNDA NET OLMALIYIZ"

Kat artırımı konusunda değinen Kurt; "14 mahalleyi kapsayan imar uygulaması konusunda net olmalıyız. Yıllarca kat artırımı yaptık dediler. Ancak böyle bir çalışma yok. İşte Emek Mahallesi, Huzur Mahallesi karşımızda duruyor. Bu sorunu biz çözeceğiz. Ancak hiçbir zaman kat artıracağız demiyoruz. Teknik adamların değerlendirmelerine göre hareket edeceğiz. Buna uymak zorundayız" dedi.

"MUHTARLAR YENİ DÖNEMDE DAHA ETKİN OLACAK"

Yeni dönemde muhtarların, mahallelerin sorunlarının yanı sıra yapılacak olan yeni projelerde de söz sahibi olması gerektiğini vurgulayan Başkan Kurt, "Sizler halkın nabzını tutuyorsunuz. Her gün onlarca kişiyle görüşüyorsunuz. Yaptığınız görüşmeleri ve vatandaşlarımızın beklentilerini bizlerle paylaşın. Bizde projelerimizi bu doğrultuda hayata geçirelim" şeklinde konuştu.

Konuşmasında belediye bürokratlarının da sunulacak hizmetlerde önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Başkan Kurt, "Bürokratlarımız sizlerin sorunları ile yakından ilgilenecek. İş üretecek, sorun çözecek" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nda Sorunlar Birlikte Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement