Odunpazarı'nda Şiir ve Türkü Dinletisi Gecesi - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nda Şiir ve Türkü Dinletisi Gecesi

Odunpazarı\'nda Şiir ve Türkü Dinletisi Gecesi

Odunpazarı Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından şiir ve türkü dinletisi gecesi düzenlendi.

04.10.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından şiir ve türkü dinletisi gecesi düzenlendi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, katıldığı şiir gecesinde, sanatı, sanatçıyı, şiiri ve edebiyatı sevdiklerini ve her zaman desteklemek istediklerini belirtti. Başkan Kurt ayrıca, özgür düşüncenin hakim olduğu etkinlikler yapmaya gayret ettiklerini ve insana dokunan, insana ulaşan ve insanları insan gibi yaşatan bir ortamı sağlamakla görevli olduklarını kaydetti.

"ÖZGÜRCE DÜŞÜNCENİN İFADE EDİLDİĞİ ETKİNLİKLER YAPIYORUZ"

Başkan Kurt, gecede yaptığı konuşmasında, "Yaptığımız etkinliklerin tümünde özgürce düşüncenin ifade edilebilmesini sağlamaya gayret ediyoruz. Yerel yönetimlerin en büyük işlerinden biriside budur. Biz insana dokunan, insana ulaşan ve insanları insan gibi yaşatan bir ortamı sağlamakla görevliyiz. Odunpazarı Belediyesi'nin olaylara bakışı, olaylara yaklaşımında değişiklik yapma çabası içerisindeyiz ve bunu da 1,5 yıl içerisinde belli bir araya oturttuk diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADINLAR"

Önce çocukların ve kadınları mutlu olduğu bir Odunpazarı oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Kurt, "Odunpazarı'nda özgürlükleri sonuna kadar kullanabilmemiz lazım. Bunun içinde gerekli olan alt yapıyı oluşturmamız lazım" ifadelerini kullandı.

HALK MERKEZLERİ ÇOĞALACAK

Sosyal demokrat bir biçimde ve katılımcı belediyecilik anlamında hareket eden Odunpazarı Belediyesi'nde, Odunpazarı Kent Konseyi gibi halkın yönetime katılabileceği merkezler yapıldığını anlatan Kurt, "Vadişehir Mahallesi'nde tamamen Odunpazarı Belediyesi'nin işçileriyle yapılan Halk Merkezi binamız bitmek üzere. 4 adet daha halk merkezi açacağız. Bu merkezler 71 Evler, Ihlamurkent, Çankaya ve Erenköy Mahallesi'nde olacak. Büyükdere Mahallesi'nde bulunan halk merkezimizi de bu ayın sonunda açmayı planlıyoruz. Emek Mahallesi'nde Halk Merkezimizi açtık burada aynı zamanda Gençlik Merkezimiz de bulunuyor. Odunpazarı Belediyesi olarak kurduğumuz Kütüphane Müdürlüğü sayesinde belediye bünyesinde şimdiye kadar 15 bin adet kitabımız oldu. Emek,Orhangazi Mahallesinde ve Odunpazarı bölgesinde bulunan arasta çarşısında aktif olarak çalışan kütüphanelerimiz var. Odunpazarı Kent Konseyimizin katkılarıyla Hacı Bektaş Veli Vakfı içerisinde bir kütüphane daha oluşturduk. Bu yıl onuna kadar bitirmeyi hedeflediğimiz Uğur Mumcu parkında bir açık kütüphane oluşturacağız" dedi.

Düzenlenen geceye; Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, şiir ve türkü sevenler katıldı. Odunpazarı Kent Konseyi binasında düzenlenen şiir ve türkü gecesi Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Gazi Durusu tarafından organize edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nda Şiir ve Türkü Dinletisi Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement