Odunpazarı'nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

Odunpazarı\'nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Sanayi Çarşısının kalkmasının Gökmeydan mahallesini etkileyeceğini belirterek, "Gökmeydan Mahallesi’ni merkez mahallelerden biri olarak görmek istiyoruz.

05.02.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Sanayi Çarşısının kalkmasının Gökmeydan mahallesini etkileyeceğini belirterek, "Gökmeydan Mahallesi'ni merkez mahallelerden biri olarak görmek istiyoruz. Belediye binasına yakın bir mahallede sıkıntılı bir durum olmasını istemeyiz. Sanayi Çarşısının dönüşümü ve o bölgenin yerinden kalkıp farklı bir alan olması Gökmeydan Mahallesini doğrudan etkileyecek" dedi.

Odunpazarı Belediyesi, belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve verimli olarak anlatılması için düzenlediği mahalle toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor. Emek, 71 Evler ve Vadişehir mahallelerinde gerçekleştirilen toplantıların ardından, son olarak Gökmeydan Mahallesinde toplantı gerçekleştirildi. Gökmeydan Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclis Üyeleri Sedat Ayhaner ve Dilaver Atay, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları Necati Sarıca ve Olcay Öz Çokar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Arif Anbar, Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş, Fen İşleri Müdürü Sezgin Kurtbek, Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Büdüş, Kırsal Hizmetler Müdürü Burak Özen, İmar Müdürü Uğur Haluk Durdağ, Temizlik İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Metin Göksel, Bilgi İşlem Müdürü Ahmet Bör, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ve Gökmeydan Mahalle Muhtarı Nizamettin Ertaş katıldı.

"BELEDİYE BİNASINA YAKIN BİR MAHALLEDE SIKINTILI BİR DURUM İSTEMEYİZ"

Başkan Kurt Gökmeydan Mahallesinde gerçekleşen toplantıda, Odunpazarı Belediyesi olarak halka buluşmaya devam ettiklerini söyledi. Sanayi Çarşısının kalkmasının Gökmeydan Mahallesini etkileyeceğini belirten Başkan Kurt, "Sizler derdinizi anlatın biz dinleyelim, bizler derdimizi anlatalım siz dinleyin. Böylece birlikte bazı şeylerin olabileceğini gösterelim. Gökmeydan Mahallesini merkez mahallelerden biri olarak görmek istiyoruz. Belediye binasına yakın bir mahallede sıkıntılı bir durum olmasını istemeyiz. Sanayi Çarşısının dönüşümü ve o bölgenin yerinden kalkıp farklı bir alan olması Gökmeydan Mahallesini doğrudan etkileyecek. Beklediğimiz gibi gittiği takdirde bu sene Sanayi Çarşısını dönüştürmeye başlayacağız. Fakat bazı politik çekişmelere kurban gitmezse. Bu bölge Eskişehir'in özellikle Odunpazarı'nın gelişimine bir engel. Yıllardan beri kalkacak tartışmaları içerisinde iyileşme yapılamadı, yeni yatırımlar yapılamadı ve şu anda şehrin ortasında korkunç bir biçimde duruyor. Sanayi Çarşısı farklı bir işleve kavuşturulursa, burası Eskişehir'in gerçekten farklı bir merkezi olabilir. Burada yapacağımız yatırımlar ve çalışmalarla Eskişehir'i biraz daha hareketlendirebiliriz ve merkezi rahatlatırız" dedi.

Öte yandan Gökmeydan Mahallesinde bulunan eski Lunaparkın olduğu yer ile ilgilide konuşan Başkan Kurt, çalışmaların olduğunu ve alan ile ilgili sıkıntının çözülmesiyle mahallenin daha farklı bir konuma sahip olacağını anlattı.

"GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ HAM MADDE OLARAK KULLANILIYOR"

Gökmeydan Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıda Fen İşleri Müdürü Sezgin Kurtbek, 18 sokakta 37 bin 257 metrekare yol kaplaması yapıldığını ifade etti. Tamir ve bakım çalışmaları kapsamında 677 ton asfalt kullanıldığını belirten Kurtbek, 2 bin 800 metrekare asfalt yama çalışması yapıldığını belirtti. Park ve Bahçeler Müdürü yetkilileri ise, Gökmeydan Mahallesi'nde 23 bin metrekare yeşil alan bulunduğunu belirterek, 2 parkta ıslah çalışması yapıldığını söyledi. Toplantıda konuşan Temizlik İşleri Müdürü Metin Göksel, çöp çıkarma saatleri konusunda vatandaşın duyarlı davranması gerektiğini belirtti. Göksel, sabah 07.00 - 09.00, akşam 19.00 - 21.00 olarak belirlenen saatlerde çıkarılan çöplerin, ekipler tarafından toplandığı takdirde çevrede oluşan kötü görüntünün de ortadan kalkacağına dikkat çekti. Göksel ayrıca, Geri Dönüşüm konusunda vatandaşların daha duyarlı davranması gerektiğini ifade ederek, toplanan geri dönüşüm malzemelerinin ham madde olarak kullanıldığını belirtti.

"ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ"

Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş ise, vatandaşların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Halk Merkezi yaptıklarını belirtti. Halk Merkezlerinin sayısının çoğalacağını ifade eden Şavlukbaş, Odunpazarı Belediyesi'nin insana yakışır bir yardım modeli olan Halk Market projesi hakkında vatandaşı

bilgilendirdi. Odunpazarı Belediyesi'nin 15 bin kapasiteli modern Aşevi ile ilgili detayları anlatan Şavlukbaş ayrıca, Odunpazarı Kadın El Sanatları Pazarı (OKEP) hakkında da bilgi verdi. Kırsal Hizmetler Müdürü Burak Özen ise, sokak hayvanları ile ilgili istek ve şikayetleri dinledi. İlaçlama çalışmalarında sistemli bir yol izlediklerini ifade eden Özen, vatandaşların sağlığının en ön planda olduğunu söyledi. Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa yaptığı konuşmada, Kadın ve Aile Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karamaşa, Odunpazarı sınırları içerisinde bulunan kadınlara kadın sağlığı eğitimlerinin verildiğini belitti. Müdürlük bünyesinde bulunan engelli biriminin çalışmalarından bahseden Karamaşa, Odunpazarı Belediyesi olarak Uzman psikolog ile birlikte "Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti" verildiğini belirtti. SOBE birimi ile ilgili de bilgi veren Karamaşa 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ettiklerini ifade etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement