Odunpazarı'nda Haşerat ile Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nda Haşerat ile Mücadele Çalışmaları

Odunpazarı\'nda Haşerat ile Mücadele Çalışmaları

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte larvaların üreme ortamları oluşturmasını engelliyor.

06.05.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte larvaların üreme ortamları oluşturmasını engelliyor.

İlaçlama çalışmalarına özen gösteren Odunpazarı Belediyesi ekipleri, tespit edilen bölgeler başta olmak üzere, tüm bölgelerin periyotlar halinde etaplara ayrılarak ilaçlanacağını bildirdi. İlaçlama ekipleri uçkun ve larva mücadelesi kapsamında Büyükdere Mahallesi, 71 Evler, Emek Mahallesi ve Yenidoğan Mahallesinde ilaçlama çalışmaları yaptı. Ekipler, çalışmaların Odunpazarı ilçe sınırları içerisinde bulunan merkez ve kırsal mahallelerde yapılmaya devam edeceğini ifade etti. Kanallar, su birikintileri ve süs havuzlarında ilaçlama çalışmaları yapan ekipler, uçan haşeratları larva devrelerinde ilaçlayarak ergin hale gelmeden kontrol altına alıp, sinek popülasyonu oluşumunu engelliyor.

İKİ VARDİYA İLE ÇALIŞIYORLAR

Gece ve gündüz olarak çalışan ekipler, gündüz saatlerinde ağırlıklı olarak larva mücadelesi veriyor. Gece saatlerinde çalışan ekipler ise uçkunla mücadele için ilaçlama çalışması yapıyor. Odunpazarı Belediyesi'nin halk sağlığını korumak ve rahatını sağlamak için elinden gelen çabayı gösterdiklerine dikkat çeken ekipler, Odunpazarı'nı her türlü insan sağlığını tehdit eden zararlılardan kurtaracaklarını belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nda Haşerat ile Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement