Odunpazarı'na Antalya'dan Ödül - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'na Antalya'dan Ödül

Odunpazarı\'na Antalya\'dan Ödül

Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) 14 yıldır düzenlediği Özendirme Yarışması kapsamında Odunpazarı Belediyesi Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü.

25.11.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 14 yıldır düzenlediği Özendirme Yarışması kapsamında Odunpazarı Belediyesi Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'den ödülü alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı'ndaki tarihi koruyacakları ve tarihine sahip çıkacaklarını belirterek, Odunpazarı'nı Türkiye'nin en iyi turistik bölgelerinden biri haline getireceklerini söyledi.

2014 yılında YAPEX Restorasyon Fuarı'nda Eskişehir'i temsilen katılan hazırladığı stant ile fuara damgasını vuran Odunpazarı Belediyesi, bu yılda YAPEX Restorasyon Fuarı'nda aldığı ödül ile damga vurdu. Tarihi Kentler Birliğinin (TKB) 14 yıldır düzenlediği Özendirme Yarışmasının ödül töreni, her yıl Antalya'da büyük bir ilgiyle izlenen YAPEX Restorasyon Fuarı'nda yapıldı. YAPEX Restorasyon Fuarı, son 5 yıldır ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtımın işbirliğinde, Tarihi Kentler Birliği'nin desteğiyle düzenleniyor. Fuar, restorasyon ve yapı sektörüyle; tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiriyor. Fuarın en önemli etkinliklerinden biri olan ve TKB tarafından 14 yıldır düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nın ödül töreni, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl yarışmaya 32 belediye, toplam 51 proje ile başvurdu. Törende Büyük Ödül ve Özel Ödüllerin yanı sıra 5 Proje, 5 Uygulama ve 6 Süreklilik Ödülü ile 13 Başarı Belgesi sahiplerine verildi.

"Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" kapsamında süreklilik ödülüne layık görülen Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı kentsel sit alanı içinde devam eden sivil mimarinin korunması ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının parçası olan Sivrioğlu Konağı Restorasyonu ve Çürük Hoca Sokak Sağlıklaştırma Projeleri ile katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'na Antalya'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement