Odunpazarı Konseyinden İlk Toplantı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Konseyinden İlk Toplantı

Odunpazarı Konseyinden İlk Toplantı

Odunpazarı Belediyesi bünyesinde kurulan Odunpazarı Kent Konseyi üyeleri, Başkan Kazım Kurt ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

14.07.2014 14:42  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi bünyesinde kurulan Odunpazarı Kent Konseyi üyeleri, Başkan Kazım Kurt ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Odunpazarı Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen görüşmede, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, belirledikleri çalışma planı hakkında Başkan Kurt'u bilgilendirdi. Toplantıda, Odunpazarı Kent Konseyi çalışmaları ve faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Kurt, burada yaptığı konuşmasında, Kent Konseylerine verdiği öneme değinerek, "Biz Odunpazarı Belediyesi olarak, kent konseylerini biraz daha önemsememiz gerektiğini düşünüyoruz. Bunun sivil bir oluşum olması gerektiğini, yani kurumsal anlamda ağırlığı olan, kendi düşünen ve düşündüğünü de hayata geçirebilme yeteneğine sahip bir kurum olması gerektiğini ifade ediyoruz. Denetleyebilen, kendi alanında bazı işlere karışabilen bir sivil yapı oluşturmamız lazım" şeklinde anlattı.

Mahalle meclislerine de dikkat çeken Başkan Kurt, "Mahallelerde insanlara ulaşabilmenin yolu, her mahallede mahalle meclisleri oluşturabilirsek Odunpazarı'nda çok farklı bir tablo ortaya çıkabilir" diye konuştu.

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ PLATFORMU ESKİŞEHİR'E GELECEK

Konuşmasında Kent konseyi üyelerine seslenen Başkan Kurt, Türkiye Kent Konseyleri Platformunda da aktif olunacağına vurgu yaparak şunları söyledi;

"Türkiye Kent Konseyleri Platformunun yürütmesine de gireceksiniz. Genel merkezden bütün belediyelere, bütün parti ilçe örgütlerine Kent Konseylerine katılması, olmayan yerlerde de kurulması konusunda yazı gönderilecek. Bunları da örgütlerken aktif olarak çalışacağız. Türkiye'de örgütlenmeyi de Odunpazarı menşeili yapacağız. Eylül ayında Türkiye Kent Konseyleri Platformunu Eskişehir'e davet edeceğiz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Konseyinden İlk Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement