Odunpazarı Kent Konseyi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Kent Konseyi Toplantısı

Odunpazarı Kent Konseyi Toplantısı

Odunpazarı Kent Konseyi 3’üncü Olağan Bilgilendirme Genel Kurul toplantısı, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kent konseyi gönüllülerinin katılımı ile yapıldı.

08.10.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Kent Konseyi 3'üncü Olağan Bilgilendirme Genel Kurul toplantısı, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kent konseyi gönüllülerinin katılımı ile yapıldı.

Divan Başkanlığını Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak'ın gerçekleştirdiği genel kurulda kent konseyinin dönem içi faaliyetleri gösterilerek, katılımcılara ve paydaşlara bilgilendirme yapıldı.

Genel Kurulda bir konuşma yapan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Kent Konseyi'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti. Çakırözer, "Kazım Bey, Kent Konseyi çalışmalarıyla ilgili Eskişehir ve Türkiye'de en başarılı uygulayıcılarından birisidir. Kazım Bey'in Kent Konseyi'ndeki başarıları sayesinde önce Milletvekili daha sonra Odunpazarı Belediye Başkanı olmasını sağlamıştır. Kazım Başkanı Eskişehir Kent Konseyi Başkanıyken yaptığı başarılı çalışmalardan ve şu anda Odunpazarı Kent Konseyi'ne verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

HER ZAMAN DESTEKÇİNİZ OLACAĞIM

Seçim süresinde olduklarını sözlerine ekleyen Çakırözer, "Halkımızın takdiri doğrultusunda tekrar milletvekili seçildiğimde sizlerle yan yana omuz omuza çalışacağım. Sizlerin doğrultusunda, Eskişehir'in daha iyi ve refah içerisinde olması için gayret göstereceğim. Kent Konseyinde gerçekleştirilen çalışmaların gönüllülük esasına göre yapılması her şeyin üstündedir. Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak başta olmak üzere tüm kent konseyine gönül vermiş kişilere çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve elimden gelen ne varsa yapmaya hazır olduğumu bilmenizi istiyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

HESAP VEREBİLMEK TEMEL İLKEMİZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise yaptığı konuşmasında, Odunpazarı Kent Konseyi'nin uygulamalarını yakından izlediğini anlattı. Başkan Kurt, "Bizlerin koymuş olduğu hedefte, denetimin, demokrasinin, eleştiri ve özeleştirinin kurulu bir yönetim anlayışı olmalı. Burada Odunpazarı Kent Konseyi'nin yaptıklarını tartışırken aynı zamanda Odunpazarı Belediyesi'nin de yaptıklarının da hesabını vermek istiyorum. Birlikte değerlendirilirse daha iyi bir sonuç çıkacağını düşünüyorum çünkü Odunpazarı Belediyesi olarak kendimizi denetletmeyi çok önemli bir görev sayıyoruz. Kendimize güveniyoruz yaptığımız işlerin şeffaf olması ve bu şeffaflık içerisinde de hesap verebilmeyi temel ilke sayıyoruz" dedi.

KENT KONSEYİ KARARLARI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Başkan Kurt konuşmasına, "Belediye yönetimi olarak kent konseyinin aldığı kararları birinci öncelikli karar olarak kabul ediyoruz. Pek çok alanda katılımı sağlamaya yönelik faaliyetler içerisinde olmamız Kent Konseyi'nin baskıları nedeniyledir. Kent Konseyi'ne hesap verebilmek için Odunpazarı Belediyesi olarak oldukça şeffaf çalışıyoruz" diyerek devam etti.

ESKİŞEHİR'DE KATILIMCI DEMOKRASİ İŞLEMEYE BAŞLADI

Mahalle meclislerinin kuruluyor olması ve Odunpazarı Belediyesi'nin mahalle meclislerinin önerilerini hiç tereddüt etmeden uyguladığını ifade eden Başkan Kurt, "Mahalle Meclisleri artık devlet kurumlarına şikayetlerini önerilerini yazılı olarak bildiriyor ve karşılığını alıyor. Bu çalışmalar Eskişehir'de bir sistemin oturmaya başladığının ve katılımcı demokrasinin işlemeye başladığının bir göstergesidir. Odunpazarı'nın tarihi bölgesinin yönetimiyle ilgili bir karar aldık. Bu karar Odunpazarı Kent Konseyi'nin bu alanı artık birlikte yönetelim demesi sonucu alınmış bir karardır. Bu kapsamda AlanYönetimi ile ilgili önemli adımlar attık. Hamamyolu projesini şu anda Kent Konseyi Hamamyolu Çalışma grubu yapıyor. Küçük Sanayi sitesini dönüştürme konusunda halkın katılımını sağlamak amacıyla Kent Konseyi'nin çalışmaları doğrultusunda hareket ettik. Odunpazarı Kent Konseyi'nde şuanda katılımcı sayısı bin kişiyi geçti ve 5 yılın sonunda bu sayının 5 bin kişiye ulaşacağını düşünüyorum. 5 yılsonunda 5 bin kişiyle Odunpazarı Belediyesi'ni yönetir bir duruma ulaşırsak gerçekten farklı bir uygulama ortaya çıkarmış oluruz" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Kent Konseyi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement