Odunpazarı Gençlik Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Gençlik Merkezi Törenle Açıldı

Odunpazarı Gençlik Merkezi Törenle Açıldı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından kurulan Gençlik Merkezi, törenle hizmete açıldı.

28.02.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından kurulan Gençlik Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kredi Yurtlar Karşısında gerçekleşen törendeki konuşmasında, "Çocukları, gençleri ve kadınları mutlu olan bir Odunpazarı oluşturmak bizim görevimizdir" diyen Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, belediye tarafından yeni açılan kreşte 50 öğrenciye hizmet verildiğini anlattı. Gençlik Merkezi için büyük gayretler gösterileceğini dile getiren Başkan Kurt, "Kreşimizi açtık şu anda 80 tane öğrencimiz, Kreşte gerçekten de iyi şeyler öğreniyor. Gençlerimiz için bu merkezi organize ettik. Gençlik Merkezinin eksiklikleri zaman içerisinde görülecek ve giderilecek. Daha çok kitap, daha çok bilgisayar, daha çok katılım, daha çok etkinlik yapmak bundan sonra buradaki gençlerin işi olacak. Biz demokratik katılımı önemseyen bir belediye olarak, burada gençlerin kendi kendisini yönetmesini ve üretmesini diliyoruz. Belediye olarak görevimiz neyse biz fazlasıyla yapamaya hazırız. Yeter ki bilinçli, demokratik, insan haklarına saygılı bir gençlik oluşturalım. Temel görevimiz budur. Bugün açacağımız merkez bu işin ilkidir. Giderek daha büyük, daha geniş, daha katılıma elverişli meydanlarda ve alanlar da bu büroları çoğaltacağız. Emek Mahallesi, Çankaya Mahallesi, Köprübaşı hepsi bizim için birdir. Hizmet Odunpazarı'nın tüm bölgelerine eşit ve etkin bir biçimde gidecektir. 5 yılın sonunda biz Odunpazarı'nı 5 bin kişi ile yönetmeyi istiyoruz. Odunpazarı'nın üreten bir belediye olmasını sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda gençlerin bize katlı vermesini, gençlerin özgürce bağımsız bir ülke için mücadele etmesini istiyoruz. Gençlik Merkezimiz hayırlı olsun" diye konuştu.

Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Savlukbaş ise, Gençlik Merkezi'ni gençler, kadınlar ve çocukları kapsayacak şekilde başlangıç noktası olarak seçtiklerinden söz etti. Savlukbaş, "Gittikçe kararan ülkemizin aydınlığı olacak bu üç temel hedef kitleyi tekrar canlandırarak, özgür aklın yolunda gençlerimizi bilinçlendirme amaçlı akıl toplantıları, beyin fırtınaları, sempozyumlar, uyuşturucuya karşı mücadele, gezi ve doğa yürüyüşleri, paneller ve kurslarla zenginleştirerek merkezimizi açmak için burada bulunuyoruz. Çok yoğun ve ciddi bir talep var. İşaret dili, diksiyon, hızlı konuşma gibi kurslarımız önümüzdeki hafta hayata geçiriliyor. Bu kurslarımız için şuanda 350 başvuru var ve ancak 150'sini yanıtlayabildik. Gençlik Merkezi çalışmalarımız artarak devam edecek" dedi.

Yağmur altında gerçekleştirilen açılış sonrası içeride incelemelerde bulunan Başkan Kurt, fotoğraf çektirmek isteyen gençleri de kırmayarak "selfie" çektirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Gençlik Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement