Odunpazarı Etkinliklerini Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Etkinliklerini Sürdürüyor

Odunpazarı Etkinliklerini Sürdürüyor

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, birbirinden farklı etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor.

09.10.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, birbirinden farklı etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Alt yapı, yeşil alan ve temizlik çalışmalarının dışında farklı etkinlikleri hayata geçiren Odunpazarı Belediyesi, yeni sezonun ilk etkinliğinin 15 Ekim'de kadın çiftçilerin gününü kutlayarak başlayacağını duyurdu. Türkmentokat Mahallesi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte kadın çiftçilerin istek ve şikayetlerinin dinleneceği ifade edilen açıklamada, ayrıca, kadın çiftçilere çeşitli hediyelerin verileceği kaydedildi.

15 Ekim tarihinde Emek Mahallesi'nde Gençlik Merkezi açılışı da yapılacağına yer verilen açıklamada, şunlar da aktarıldı:

"Odunpazarı Belediyesi sosyal belediyecilik uygulamalarına 'Halk Market' projesiyle yepyeni bir boyut kazandırıyor ve Türkiye'ye örnek oluyor. 1 6 Ekim tarihinde açılacak olan 'Halk Market' sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerinin seçmesini sağlanacak ve alışveriş yapma psikolojini yaşama fırsatı bulacaklar. Bu da insan onuruna yakışır bir sistemin örneklerinden olacak. Odunpazarı Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerleri Eskişehirlilere yeniden yaşatıyor. Bu çalışmalar kapsamında geleneksel hale gelen Tornet Şenliği, 17 Ekim tarihinde Odunpazarı meydanında düzenlenen şölenle yeninden hayat bulacak. Uluslararası etkinlikte tecrübe sahibi olan Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesinde yeni bir sektör haline gelen cam sanatı ile ilgili uluslararası düzeyde festival düzenliyor. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali 19-25 Ekim tarihleri arasında Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesinde gerçekleştirilecek. Odunpazarı Belediyesi gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında dünyaca ünlü bir ismi ağırlamaya hazırlanıyor. Dünya'nın en ünlü ve mütevazi devlet başkanlarından olan Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica, 2-3 Kasım tarihleri arasında Odunpazarı Belediyesi'nin konuğu olacak. Aylık 12 bin dolar maaşının yüzde 90'ını hayır kurumlarına bağışlayan Mujica, Dünyanın en fakir devlet başkanı olarak anılmaktadır. Odunpazarı Belediyesi, kültür ve sanat alanında kendini kanıtlamış durumda. Sahneye koyduğu tiyatro oyunlarıyla vatandaşlardan büyük beğeni toplayan Odunpazarı Belediyesi, yeni dönemde 2 adet yeni oyun sergilemeye hazırlanıyor. 16 Ekim tarihinde 'Dans Eden Eşşek' çocuk oyunuyla perdelerini açacak olan tiyatro bölümünde 26 Ekim tarihinde Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Bölümü tarafından hazırlanan 'Bit Yeniği' isimli yeni oyun perdelenecek. Odunpazarı halkını sanatla iç içe bir hale getirmeyi hedefleye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ise 30 Ekim tarihinde perdelerini açacak. Ekim ve Kasım ayında oldukça yoğun bir etkinlik takvimine sahip olan Odunpazarı Belediyesi olarak tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Etkinliklerini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement