Odunpazarı Belediyesinden Satranç Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesinden Satranç Turnuvası

Odunpazarı Belediyesinden Satranç Turnuvası

Odunpazarı Belediyesi, çocuklara satrancı sevdirmek ve eğitimini yaygınlaştırmak adına satranç turnuvası düzenledi.

09.11.2015 15:24  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi, çocuklara satrancı sevdirmek ve eğitimini yaygınlaştırmak adına satranç turnuvası düzenledi.

Kütüphane Müdürlüğü'ne bağlı Zeytindalı Çocuk Merkezi Satranç Kulübünün düzenlediği turnuva, Tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Arasta Çarşısının bahçesinde yapıldı. Bahçeye çocuklar için satranç masaları konuldu. Turnuvaya OMEK Satranç Kursu ve Zeytindalı Çocuk Merkezi Satranç Kulübü öğrencileri katıldı. 7-12 yaş arasında 70 öğrencinin katıldığı turnuvada tek bir şampiyon değil bütün öğrenciler şampiyon ilan edildi. Turnuvada, çocuklar kendi seviyelerinde neler yapabildiklerini görme fırsatı yakaladı.

"TÜM EMEKLERİMİZ ÇOCUKLAR İÇİN"

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Zeytindalı Satranç Turnuvasında öğrencileri yalnız bırakmadı. Başkan Kurt, turnuvanın yapıldığı alana gelerek öğrencilere başarılar diledi. Başkan Kurt burada yaptığı konuşmasına, "Zeytindalı Çocuk Merkezi'ne sık sık satranç oynamaya gelin. Satranç önemli bir spor, Odunpazarı Belediyesi bünyesinde daha çok çocuğun satranç oynamasını istiyoruz. Bu tür etkinlikleri çoğaltacağız. Gerçekleştirdiğimiz turnuvada amacımız yarışmak değil, öğrenmek. Siz değerli öğrencilerimize turnuvada başarılar diliyorum ve sizleri buraya getiren velilerimize de teşekkür ediyorum. Odunpazarı çocuklarımızın en güzel zamanlarını geçirdiği yer olacak. Tüm emeklerimiz çocuklarımız ve anneleri için. Çocuklar mutluysa biz de mutluyuz" şeklinde konuştu.

SATRANÇ KİTABI DAĞITILDI

Başkan Kurt, gerçekleştirdiği konuşmanın ardından turnuvanın açılış hamlesini yaptı. Büyük heyecana sahne olan turnuva sonunda Başkan Kurt öğrencilere satranç kitabı hediye etti. Öğrenciler, Arasta bahçesinde bulunan özel büyük satranç alanında da müsabaka gerçekleştirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesinden Satranç Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement