Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Kuruldu

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Kuruldu

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hedeflerinin 1 yılda bin kişiyle, 5 yılda 5 bin kişiyle Odunpazarı’nı yönetmek olduğunu belirterek, "Odunpazarı Belediye Meclisi’nde yer alan 48 meclis üyesinin varlığı, bölgeyi yönetmeye yetmiyor.

05.07.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hedeflerinin 1 yılda bin kişiyle, 5 yılda 5 bin kişiyle Odunpazarı'nı yönetmek olduğunu belirterek, "Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yer alan 48 meclis üyesinin varlığı, bölgeyi yönetmeye yetmiyor. Bu anlamda Kent Konseyi ve Kent Konseyi içinde oluşturulacak olan mahalle meclisleriyle yönetimde büyük katılımı hedefliyoruz" dedi.

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi kuruluş toplantısı Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) gerçekleşti. Toplantının divan başkanlığını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyenin sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışma arzusunun bir yansımasını gerçekleştirdiklerini belirtti. Kent konseylerinin hem belediyelerin denetimini, hem de bulundukları kentin sivil denetimini sağlayan organlar olduğunu dile getiren Kurt, "Yasa bunu çok geniş bir biçimde tanımlamıştır ve biz de kent konseyini kurmak suretiyle hem demokratik katılımı gerçekleştirelim, hem de sivil toplum örgütlerine kucak açalım, birlikte hareket edelim istiyoruz. Bu nedenle kent konseyimizi kuruyoruz. Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yer alan 48 meclis üyesinin varlığı, bölgeyi yönetmeye yetmiyor. Bu anlamda Kent Konseyi ve Kent Konseyi içinde oluşturulacak olan mahalle meclisleriyle yönetimde büyük katılımı hedefliyoruz. Hedefimiz 1 yılda bin kişiyle, 5 yılda 5 bin kişiyle Odunpazarı'nı yönetmek" dedi.

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Başkanı seçilen Hasan Atak ise, belediyelerden istenen yerel kamu hizmetlerinin çok fazla ön plana çıkmadığını kaydetti. Bunun ana sebeplerinden bir tanesinin sosyal demokrat ya da sosyal demokrasi anlayışına sahip belediyelerin Türkiye'de çok fazla yaygınlaştırılmamış olmasına bağlayan Atak, "Kent konseyleri kurulduğu günden bu yana aklı ön planda tutmuş, sürdürülebilir kalkınma ön planda tutulmuş, sürekli ilerleme, sürekli gözden geçirme ön planda tutulmuş. Kent konseyleri içinde olduğumuz sistem içerisinde bizlerin daha çok işine yarayacak, kenti birlikte yönetme, ortak yönetme, uzlaşarak yönetmeyi oluşturmamız için birer adım ve ben Odunpazarı bölgesinde bu dönem yapılan belediye seçimlerinde olan değişimin de bizim için bir şans olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açık oylama usulü yapılan başkanlık seçiminde, tek aday olan Hasan Atak oy birliğiyle başkan seçildi. Yürütme Kurulu üyeler ise, Medine Sivri, Uğur Kara, Hakan Ünal, Banu Gürlek, Okan Gökdemir, İsa Akın, Nezahat Nazik ve Halil Aydınaoğlu'ndan oluştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement