Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruluyor

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruluyor

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi, kurulan mahalle meclisleri, gençlik meclisi, engelli meclisinin ardından çocuk meclisi için toplantı düzenledi.

08.07.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi, kurulan mahalle meclisleri, gençlik meclisi, engelli meclisinin ardından çocuk meclisi için toplantı düzenledi.

Odunpazarı Kent Konseyi Çocuk Meclisi, çocukların kent yönetimindeki rolünün güçlendirilmesi ve sürdürülebilir yaşantı konularında eğitilmesi amacını taşıyor. Çocuklar bu konularda fikir oluşturabilecek, düşüncelerini açıkça söyleyebilecek, çözüm üretebilecek bir alana sahip olacak. Çocukları ve kadınları mutlu bir Odunpazarı oluşturmak için çalıştıklarını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çocuk meclisi kurmanın önemli bir konu olduğuna değindi. Kurt, "Siz nasıl bir şehir istiyorsunuz, siz nasıl bir kentte yaşamak istiyorsunuz? Bunların cevabı önemlidir. Çocuklar burada öncelikle özgürlüğü öğrenecek. Çocuk Meclisinde yapılan tartışmalar hiç kimse tarafından yönlendirilmeyecek. Çocuk ne istiyorsa onu konuşmalıdır. Evde her şeyi konuşamıyor, okul da her şeyi konuşamıyor, sokak da her şeyi konuşamıyor. Onların dünyası çok farklıdır. Çocukların o dünyasını yakalamamız lazım. Buradaki yol göstericiler, kolaylaştırıcılar onlara bir şey sunmamalı, onların konuştuklarını not almalılar" dedi.

DEMOKRASİYİ ÖĞRENECEKLER

Çocukların büyüdükleri zaman kendi başlarına ayakta kalabilmeleri için bu yönde kendilerini yetiştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Başkan Kurt, çocukların sosyalleşmesi gerektiğini söyledi. Kurt, "Anneden, babadan, öğretmenden, dışarıdakilerden de özgür bir dünya hayal etmelidir. Bizim bunu sağlamamız lazım. Çocuklara demokrasiyi işlememiz lazım. Bu meclis bunu sağlamalıdır. Çocuklar büyüdükleri zaman özgür, ayağı sağlam yere basan bireyler olmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşen toplantıya, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kolaylaştırıcısı Özlem Polat, çocuklar ve aileleri katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement