ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne Malzeme Desteği - Son Dakika
Güncel

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne Malzeme Desteği

MERSİN (AA) – Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan doktor Şükrü Gönül, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne çok amaçlı kimyasal analiz cihazı hibe etti.

10.02.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN (AA) – Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan doktor Şükrü Gönül, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne çok amaçlı kimyasal analiz cihazı hibe etti.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, enstitüde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hibe edilen "Spektrofotometre" aletinin çok amaçlı bir kimyasal analiz cihazı olduğunu belirterek, "Bu cihaz Türkiye'de ilk defa ODTÜ-DBE'de başlatılan ve iklim değişikliği için en önemli gösterge olan denizde çözünmüş karbondioksit miktarlarının ölçülmesinde ve denizin ne kadar asidik olduğunun belirlenmesinde kullanılacak"' dedi.

Cihazı hediye eden Gönül'e teşekkür eden Gönül, "Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen 'Deniz Ekosistem ve İklim Araştırmaları Merkezi (DEKOSIM) Projesi' kapsamında Erdemli kıyılarında da yapılacak bu ölçümler denizlerimizin sağlığı, kirlilik seviyesi ve küresel ısınma sonucu ne yönde değişeceği konularında bizlere ipuçları verecek" ifadesini kullandı.

Cihazın bilimsel amaçla kullanılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Gönül de "Çeşitli kimyasal analizler yapmak üzere aldığım ancak kullanmadığım bu cihazı gerçek manada bilime hizmet eden bu kuruma vermeyi kararlaştırdım. Bu cihazdan bu kurumda mutlaka vardır ancak ikinci bir cihazın olması çalışmalara ahenk katacak ve bilimsel çalışmalarda veri alımını hızlandıracaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kıdeyş, Oşinografi Anabilim Dalı hocalarından Yrd. Doç.Dr. Mustafa Yücel ile Gönül'e teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne Malzeme Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement