Öcalan: Ateşkes Süreci İstismar Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Öcalan: Ateşkes Süreci İstismar Ediliyor

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen avukat Mazlum Dinç, Öcalan'ın "Varolan ateşkes sürecinin devlet tarafından istismar ediliyor." dediğini söyledi.

22.09.2014 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile görüşen vasisi avukat Mazlum Dinç, adadan döndü. Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından yola çıkan Dinç, görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Dinç, Öcalan'ın "Çözüm süreci devlet tarafından istismar ediliyor." dediğini aktardı.

"SÜREÇ 2 YILDIR MÜZAKEREYE EVRİLMEDİ"

Öcalan'ın çözüm süreci ile ilgili olarak da açıklamalarını aktaran Dinç şöyle konuştu; "Öcalan, çözüm süreci ile bağlantılı olarak şunları belirtti: 2 yıla yakın bir süre diyalog süreci devam ediyor ama hala müzakere sürecine evrilmiş değil, bu özellikle Musul'da, Musul konsolosluğunda rehin alınan 49 rehinenin serbest bırakılması konusunda siyasi müzakere gerçekleştirildiği belirtiliyor ama Türkiye'nin temel sorunu olan Kürt sorunu konusunda 2 yıldır devam eden siyasi bir süreç hala müzakereye evrilmedi. Yani süreç başlatılmış değil.

"SÜREÇ İSTİSMAR EDİLİYOR"

Devlet oyalama politikasını ısrarla sürdürüyor. Bunun kabul edilemez olduğunu bir an önce müzakere sürecinin başlaması gerektiğini belirtti. Devam eden sürecin müzakere sürecine evrilmesi gerektiğini ifade etti. Hala devlet bu konuda adım atmış değil. Bir an önce devletin bu konuda ciddi adım atması gerektiğini müzakere sürecinin başlaması gerektiğini söyledi.

Daha önceki görüşmelerinde de bunu belirtmişti. Aslında varolan ateşkes sürecinin de devlet tarafından istismar edildiğini belirtiyor. HES'ler, olsun, barajlar olsun daha önceki görüşmemizde belirtmiştik yine son dönemde basına yansıyan Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği yönündeki haberler konusunda, aslında bütün bunları değerlendirdi. Devletin ateşkes sürecini istismar ettiğini, oyalama politikalarından vazgeçilmesi gerektiğini ve artık müzakere sürecisinin başlaması gerektiğini belirtti."

Öcalan: Ateşkes Süreci İstismar Ediliyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan: Ateşkes Süreci İstismar Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ıgdır: Bebek katili 47 22 Yanıtla
  • byzade: lan taş atan siz okul yakan siz sizi izleyen adeta görmezden gelen devlet gene suçlu biz helal valla size imreniyorum size idol olabilirsiniz ama nankörlükte . . 39 22 Yanıtla
  • Gonyali Kürd: IŞID'a gücünüz yetmedi, Türkiye'yi tehdit etmek kolay değil mi ? 39 21 Yanıtla
  • ali: türkiye bu insanı bu süreci projektörle arayacak. . . 20 36 Yanıtla adil: türkiye bu ölünce huzura kavuşacak 0 0
  • URFALI: Seni adam yerine koyarak gündemde tutan, kanı bozuk, hainler takımı hükümetin Allah belasını versin. Katlettiğiniz o kadar insanın ahını vebalini cumhurbaşkanı kaldırabilecek mi. Sen adi bir teröristsin, seni muhattap alan, senin tarafını tutan senin gibi kanı bozuktur. Cumhurbaşkanın oğlu, başbakan yada hükümet üyelerinin oğulları, yakınları sizin tarafınızdan en ufak bir zarar görseydi, sana bu kadar değer verirlermiydi. Çok ocak söndürdünüz. Allah senin, seni destekleyenlerin ve sana fırsat verip muhattap alanlarında ocağını söndürsün. İnancımızı yargılar olduk. Devletin tepesinden terörisitine kadar, Hırsız, arsız, kansız, bayraksız, hain dolmuş, elbette bunun da bir dönüşü olacak. 35 18 Yanıtla
  • KİM?: DENSİZ'E BAK KİM SUİSTİMAL EDİYOR?. HA KİM? ETRAFIMIZDAKİ, HECÜC VE MECÜC'Ü GÖRMEYECEK KADAR GAFİLMİSSİN? 30 12 Yanıtla
  • adil: bize ne bu bebek katilinnin vatan haininin düşüncelerinden görüyorumda süreç bahane edilerek bu katilin fikirleri halka empotize edilmeye çalışılıyor ve sevdirilmeye çalışıyor öcalan asla türkiye devletinin muhattabı değildir şunu reklam yapmayı kesin 23 16 Yanıtla
  • ASİL TÜRK: ağzındaki baklayı çıkar 16 12 Yanıtla
  • stratejia: bu adam serbest bırakılsın hem de kobaneye paraşütle falan bırakılsın. mıknatıs gibi tüm apoya tapanlar oraya geçer. kapıları da kapatalım sonra . işid oradan biz buradan ohh miss gibi. dünyanın entelektüel seviyesi yükselmezse şerefşizim. 14 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
    13:35 Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

    Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.E. isimli şahıstan 750 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi
    13:33 Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi

    Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri Ihlara Vadisi'nde yürüyüş düzenledi. Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nin Aksaray turizminin göz bebeği olduğunu belirterek, yılda 700 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve yeni hedeflerinin yılda 2,5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

  • MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı
    13:32 MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimlerinin yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştirdi. Ersoy, haksızlık ve usulsüzlüklerin olduğunu belirterek, milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi.

  • Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu
    13:30 Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu

    Zonguldak'ta öğlen saatlerinde Kadırga rampasında uzun araç kaldı. Tırın rampada kalması nedeniyle kent merkezinden Kadırga rampasına kadar uzun araç kuyruğu oluştu. Trafikte kalan araçlar tepki gösterdi ve tırın kurtarma çalışmaları başladı.


Advertisement