Malazgirt Halkı Şehit Binbaşı'yı İkinci 'Gaffar Okkan' Olarak Anıyor - Son Dakika
Güncel

Malazgirt Halkı Şehit Binbaşı'yı İkinci 'Gaffar Okkan' Olarak Anıyor

Malazgirtli vatandaşlar, terörist saldırıda şehit düşen Binbaşı Kulaksız'ın halk tarafından çok sevildiğini ve "ikinci Gaffar Okkan" olarak görüldüğünü söylediler.

29.07.2015 17:00  Güncelleme: 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın teröristlerce eşi ve çocuğunun da yer aldığı otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit düşmesi, çok sevildiği ilçede yaşayan vatandaşları da yasa boğdu.

"İKİNCİ BİR GAFFAR OKAN'DI"

Sessizliğin hakim olduğu ilçenin sakinlerinden Burhan Yıldırım, yaptığı açıklamada, şehit Binbaşı Kulaksız'ın yardımsever birisi olduğunu söyledi. Yıldırım, çok sevilen bir kişiliğe sahip Kulaksız için, "Fakir fukara babasıydı. Bir pusuya düşürülerek şehit edildi. Şu ana kadar Çözüm Süreci içerisinde Türkiye'de gelmiş geçmiş en değerli insanlardandı. Yapıcı bir kişiliği ve karakteri vardı. İkinci bir 'Gaffar Okkan'dı diyebiliriz. Herkes severdi onu" ifadelerini kullandı.

"HER CUMA FARKLI BİR KÖYDE NAMAZ KILARDI"

Said Gönültaş ise şehit Binbaşı Kulaksız'ın her Cuma günü farklı bir köye giderek halkla birlikte namazını kıldığını anlatarak, şöyle devam etti: "Tıpkı 'Ali Gaffar Okkan' gibi halkın içinden birisiydi. Öğrencileri seven bir abimizdi. Bu kirli oyunu inşallah Malazgirt'te, 1071 Malazgirt Ovası'nda savaşan Türk-Kürt kardeşlerimizin ruhaniyeti bozacaktır" diye düşünüyorum.

"HALKLA İÇ İÇE BİR KOMUTANDI"

Osman Dinç de Kulaksız'ın herkes tarafından çok sevilen biri olduğunu anlatarak, "Her Cuma günü bir köyde Cuma namazı kılardı. Halkla birçok ilişkisi olmuş, halk tarafından çok sevilen değerli bir garnizon komutanımızdı" dedi. Dinç, şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın genellikle vatandaşlarla sohbet eden, halkla iç içe biri olduğunu belirtti.

"YETİMLERİ GİYİNDİRİP, SEVİNDİRİRDİ"

Kulaksız'ın şehit edilmesinin halk olarak kendilerini de derinden üzdüğünü vurgulayan Osman Dinç, "Yetimleri giyindirip, sevindirirdi. Onlara yönelik ne program olsa katılırdı." şeklinde konuştu. Şehit Binbaşı Kulaksız'ın ilçe ve köylerdeki düğün, taziye ve yardım organizasyonlarına sıklıkla katıldığı da öğrenildi.

Malazgirt Halkı Şehit Binbaşı\'yı İkinci \'Gaffar Okkan\' Olarak Anıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malazgirt Halkı Şehit Binbaşı'yı İkinci 'Gaffar Okkan' Olarak Anıyor - Son Dakika


Advertisement