Nusaybin'de PKK Yığınağı: 250 Silahlı Terörist, 7 Ton Patlayıcı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de PKK Yığınağı: 250 Silahlı Terörist, 7 Ton Patlayıcı

Güvenlik güçleri, Nusaybin'de yeniden hendeklerin kazıldığı Zeynelabidin mahallesinde 250 silahlı PKK'lının , 7 ton patlayıcıyla yığınak yaptığını tespit etti.

18.01.2016 10:15  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'da hendek kazma olaylarının başlamasından bu yana 7 kez sokağa çıkma yasağının ilân edildiği Nusaybin'de halk her an yeni bir yasağın endişesi ile yaşıyor. Daha önce çatışmaların yaşandığı semtlerde oturanlar gıda ürünleri stokluyor. Güvenlik güçleri kurulan barikatları şimdilik uzaktan izliyor.

Al Jazeera'den Can Hasasu'nun Nusaybin izlenimleri:

GERİLİM SÜRÜYOR

Mardin'in Suriye sınırındaki ilçesi Nusaybin'de gerilim sürüyor. En son 14 Aralık 2015 tarihinde ilçenin dört mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 21 Aralık tarihinde ilçe geneline yayılarak iki hafta sürdü.


9 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Toplam 15 mahalleden oluşan ilçenin Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir Mahallelerinde güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda 9 kişi yaşamını yitirdi, aralarında sivillerin de olduğu çok sayıda yaralı vardı.

NUSAYBİN'İN SINIRA SIFIR MAHALLESİNDE HENDEKLER KAZILIYOR

Şimdi gelinen noktada ise ilçenin sınıra sıfır Zeynelabidin mahallesinde de duvarlar yükselmeye, hendekler kazılmaya başlandı. Güvenlik güçleri bir yandan hendek hareketliliğini uzaktan izlerken, öte yandan da bölgedeki varlığını başka illerden gelen özel harekat birlikleri ile güçlendiriyor. Bu durum halkta her an yeni bir sokağa çıkma yasağı ve çatışma endişesine neden oluyor.

"GÜNEYDOĞU'DA KALDIRIM TAŞI DEVRİ BİTECEK"

Nusaybin Belediyesi'nin hemen yanında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık binası bulunuyor. Burada yapılan yüksek düzeyli bir güvenlik toplantısı sonrasında bir emniyet yetkilisiyle ilçedeki son durum hakkında konuşuyoruz.


Görüştüğümüz odanın duvarındaki dev ekrana Fırat ve Abdülkadir Paşa mahallelerinin batı tarafında yer alan köprü girişinin MOBESE görüntüsü yansıtılıyor. Görüntüler iki hafta süren son sokağa çıkma yasağının onuncu gününden. Mahalle girişindeki ana yolun ağzına parke taşlarından duvar ören yirmi kadar ilköğretim çağında çocuk. Başlarında eli kazmalı daha büyük yaşlarda bir genç duruyor...

"Bu olaylar bittiğinde herhalde güneydoğu illerinde kaldırım taşı kullanılması yasaklanır" diyor emniyet yetkilisi, "Bütün yollar asfalt olur." İnsansız hava araçlarından çekilen görüntülerde ilçenin çeşitli yollarını kesen duvarları gösteriyor. Bazı yerlerde iki metre yüksekliğe ve bir metre genişliğe ulaşan bu bariyerlere ağır makinalı tüfeklerin bile etki etmediğini anlatıyor".


YASAK KALKTI, HENDEKLER YENİDEN KAZILDI

Güvenlik güçleri sokağa çıkma yasağı sırasında ilçenin Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde bulunan silahlı gruplarla yoğun çatışmalara girdi. Ancak sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra duvarlar yeniden onarıldı, hendekler yeniden kazıldı.

"SINIRA SIFIR MAHALLEDE 250 SİLAHLI PKK'LI, 7 TON PATLAYICI VAR"

Emniyet yetkilisi bu durumu kabul etmelerinin mümkün olmadığının altını çiziyor:

"Bu işi halka zarar vermeden yapmak istiyoruz. Kesin ve net bir sonuç almadığımız sürece müdâhale etmek anlamsız. Her şey doğru zamanda olacak. Şimdilik bölgeyi uzaktan izliyoruz. Çok gerekli olmadıkça müdâhalede bulunmuyoruz. Sınırın sıfır noktasındaki Zeynelabidin mahallesinde de hendekler kazılıp, duvarlar yükseliyor. Bölgedeki hendek ve yolların 7 ton patlayıcı ile tuzaklandığını öngörüyoruz. 250 civarında silahlı PKK'lı var. Bunların arasında kırsaldan ve Suriye'den gelen teröristler bulunuyor. Devletin bu tabloyu kabul etmesi mümkün değildir. Devlet bu işten vazgeçmez. Doğru zamanda hareket ederek ilçeyi terörden tamamen temizleyeceğiz." (Kaynak: Al Jazeera)

Nusaybin\'de PKK Yığınağı: 250 Silahlı Terörist, 7 Ton Patlayıcı

Son Dakika Güncel Nusaybin'de PKK Yığınağı: 250 Silahlı Terörist, 7 Ton Patlayıcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • bitlis: Bu pkklılar tam geri zekalı.bile bile ölüme gidiyorlar 36 9 Yanıtla
  • Zazaki: Turkiye bizim olacah yaw .siz 1 cocuk biz 10 cocuk on sene sonra turkce secmeli ders olacak 18 25 Yanıtla
  • Zazaki: 10 sene sonra azinliksin otme vir vir ...artik turkceyi secmeli veririz belkide yasak ederiz 10 28 Yanıtla
  • mardinli : Allah devlet güvenlik görevlilerin yar ve yardımcısı olsun.Bu sokaklara bomba koyanları da hidayet etsin.Bu yolun yol olmadığını anlamalarını sağlasın bu millete kötülük yapanlarında belalarını tez zamanda versin.Kahr olsun milletin evini soğanı harap edenlere yazıklar olsun kötülük edenlere 16 13 Yanıtla
  • Bilgili: En iyi pkklı ölü pkklı başka çözüm yok .. 25 2 Yanıtla
  • mağdur: vala benim anlamadığım halkın bu hendekleri kazdığı halk diye kimse kalmadı buralarda imkanı olan zaten kaçmış olmayanda evinde dualarla bu durumun bir an önce bitmesini Allahtan niyaz eder olmuş hala bazıları bunun halkın yaptığını sövlüyor 13 7 Yanıtla
  • Barışçı: Nüsaybin çok zor bir ilçe arkası tel hemen arkası ypg zor orayı temizlemek çok zor 9 11 Yanıtla
  • vatanci: zazaki savas meydanda olur.coluk ocugun arkasina saklanarak etek giyerek savas olmaz.pislik yaratiksiniz hepiniz.cahiller krolar.size hayat yok bu ülkede...öleceksiniz 10 9 Yanıtla
  • Zazaki: Savas hiledir goccum 7 8 Yanıtla
  • .: Desenize ikiyüz elli tane fistan lazım onu diksinle sonra leş olsunlar 13 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi
    14:30 Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi

    Bolu'nun Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartalkaya bölgesi ile Sarıalan ve Aladağ yaylalarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, kar yağışına dönüştü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.


Advertisement