Nusaybin'de Öcalan'a Özgürlük Mitingi - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Öcalan'a Özgürlük Mitingi

Nusaybin\'de Öcalan\'a Özgürlük Mitingi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde HDP ve DBP öncülüğünde Abdullah Öcalan'a özgürlük mitingi düzenlendi.

22.01.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde HDP ve DBP öncülüğünde Abdullah Öcalan'a özgürlük mitingi düzenlendi. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "Kürtlerin yürüttüğü tüm mücadeleler halklar içindir. Eğer sürdürülen mücadele kutsalsa, bu mücadelenin mimari da karanlıkta kalmamalıdır" dedi.

Nusaybin'de HDP ve DBP ilçe örgütleri öncülüğünde İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'a özgürlük adı altında yürüyüş ve miting düzenlendi. Nusaybin Nevruz alanında düzenlenen mitingde, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylar ile IŞİD'in saldırdığı Kobani'deki gelişmeler de gündeme getirildi.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Kürtçe yaptığı konuşmada 40 yıllık Kürt mücadelesinde Kürtler geldiği noktayı tüm dünyaya gösterdiğini belirterek, "Öyle bir yere geldik ki Kürt düşmanları dahi şu anda Kürt halkının ve önderliliğinin felsefesinden korkuyorlar. Onlar ki yine de insanlıktan hiçbir nasibini almamıştır. Cizre'de katliamlar yapan ve Şengal ile Kobani'de katliamlar yapan zihniyet hala devam ediyor. Bunu öyle bilsinler ki bu halk, bu barbarlıklarını Sayın Öcalan'ın ve felsefesi sayesinde boşa çıkaracaktır. Bu felsefe insanlığın, imanın, ahlakın, barışın, eşitliğin felsefesidir. Kürtlerin yürüttüğü tüm mücadeleler halklar içindir. Eğer sürdürülen mücadele kutsalsa bu mücadelenin mimari da karanlıkta kalmamalıdır. AKP hükümeti hırsızları kendi sesleri ile temizlemek istediler, fakat bu hırsızlar hiçbir zaman temizlenemezler. Ama eşitlik ve barışı isteyen Sayın Öcalan ise hala dört duvar arasında tutuluyor. Halk bu oyunları yürüttükleri mücadeleleri ile boşa çıkarmıştır. Kenan Evren zihniyetini taşıyanları bu seçimlerde yerle bir edeceğiz" dedi.

DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, Cizre'de son dönemlerde büyük bir provokasyon yaşandığını belirterek, "Herkes Cizre'de provokasyon olduğunu söylüyor. AKP de hükümet de ve diğer partiler de bunu dile getiriyor. Bizim görevimiz ise, provokasyonlara karşı durmaktır. Kürt halkı yapılan bu provokasyonları karşı durup oyunlara gelmeyecektir. 21'inci yüzyıl Kürt halkının ve önderliğinin özgürlük yılı olacaktır" dedi.

HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, Cizre üzerinde oyunlar oynandığını ve ölümlerin yaşandığını belirterek, "Böyle bir durum diğer devletlerde olsaydı hükümet çıkıp istifa ederdi. Ama onlar bunu görmüyor. Daha önce de bu katliamlar devletin çetelerinin eliyle yapılmıştı" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Öcalan'a Özgürlük Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement