Numara Taşımada Uyarı Tonu Düzenlemesi Bekleniyor - Son Dakika
Ekonomi

Numara Taşımada Uyarı Tonu Düzenlemesi Bekleniyor

Numara Taşımada Uyarı Tonu Düzenlemesi Bekleniyor

Numarasını taşıyan abonelere yapılan aramalarda arayan abonenin duyduğu uyarı tonu ile ilgili olarak BTK'nın yapacağı yeni düzenleme bekleniyor.

22.09.2014 11:40  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk kez bu yılın başlarında gündeme gelen numara taşımada uyarı tonunun kaldırılması konusu gündemdeki yerini koruyor.

Cep telefonu aramalarında, numarasını taşıyan abonelere yapılan aramalarda arayan abonenin duyduğu uyarı tonu ile ilgili olarak Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) yapacağı yeni düzenleme bekleniyor.

Hali hazırda numarasını taşıyan abonelere yapılan aramalarda uyarı tonu uygulanıyor. Arayan numaranın duyduğu uyarı tonu, aranan numaranın farklı bir operatöre numarasını taşıdığını gösteriyor.

VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK

Konu ile ilgili açıklama yapan tüketici dernekleri ise uyarı tonunun kaldırılmasının özellikle sınırlı gelir sahibi, şebeke içi paketleri tercih eden tüketiciler açısından doğuracağı mağduriyete dikkat çekiyor.

Yapılan aramanın şebeke içi mi, şebeke dışı mı olduğu bilgisinin tüketici açısından önemine dikkat çekilen açıklamalarda, numaranın hangi şebekeye ait olduğu bilgisinin gizlilik gerektirmeyen bir bilgi olduğuna dikkat çekiliyor.

73 MİLYON NUMARA TAŞINDI

9 Kasım 2008’de hayata geçirilen numara taşıma uygulaması kapsamında şu anda kadar yaklaşık 73 milyon numaranın taşındığı bilgisi, Numara Taşınabilirliği Sistemi’nin resmi sitesinde yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Numara Taşımada Uyarı Tonu Düzenlemesi Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • QWE: Demek ki ben taşımasaydım 72. 999 kişi olacakmıştı :)) 5 0 Yanıtla
  • vatanamillete: Zaten 77 Milyon değil miyiz biz :) 2 1 Yanıtla

Advertisement