Numan Kurtulmuş: Faillerin Bulunma Sürecinde Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Güncel

Numan Kurtulmuş: Faillerin Bulunma Sürecinde Sona Yaklaşıldı

Hükümet sözcüsü Kurtulmuş, Ankara'daki saldırıyı düzenleyenlerin kimlikleri ve bunların mensup olduğu örgütleri öğrenmeye yakın olduklarını duyurdu.

13.10.2015 14:56  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların DNA testinin devam ettiğini belirterek, saldırıyı düzenleyenlerin kimlikleri ve bunların mensup olduğu örgütleri öğrenmeye yakın olduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen 1. Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'ne katıldı.

Zirvenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş, Ankara'da yapılan canlı bomba saldırısıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.

"KİMLİKLERİN KİME AİT OLDUĞUNA DAİR SONUÇLARA YAKLAŞILDI"

Numan Kurtulmuş, canlı bombalarla ilgili DNA testinin yapıldığını belirterek, "Netleşmeyen hiç bir konuda resmi açıklama yapmayız. Çok yaklaşıldı hem kimlikler konusunda hem de kimliklerin ait olduğu örgütler konusunda. Devam eden DNA araştırmaları var. bunlar netleşince kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

"BÜTÜN DELİLLER TOPLANDI"

Olayla ilgili tüm delillerin toplandığını kaydeden Numan Kurtulmuş, "Gerçekten derin bir acıyı yaşıyoruz. Dolayısıyla bu acıyı nasıl hafifletiriz diye herkes bir takım tekliflerde bulunacak. Olayla ilgili bütün deliller toplandı" diye konuştu.

"ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE BİTECEK"

Kurtulmuş, Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürüyle ilgili kamuoyunda görevden alınması yönünde yapılan açıklamalarla ilgili "Olay olduğu andan itibaren bütün süreçleri takip etmek, en ufak bir ihmal hatayı ortaya çıkarmak için müfettişler görevlendirildi. Bir değerlendirme ortaya çıkacak. Şu anda bu değerlendirme ortaya çıkmadan herhangi biri için görevden alınsın demek en azından haksızlıktır diye düşünüyorum. Çok kısa süre içerisinde bitecek. Bir şeye kesin karar vermek için kesin deliller üzerinden konuşulması lazım" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş: Faillerin Bulunma Sürecinde Sona Yaklaşıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Numan Kurtulmuş: Faillerin Bulunma Sürecinde Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Narmanlı Klavyeci: Devlet her zaman 18 yaşırdadır. 3-5 çapulcuya papuc bırakmaz... Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti 57 28 Yanıtla
  • Antepli: Sende Adam oldun ya ona acıyorum Numan 15 23 Yanıtla
  • uzman: bak hele satılmış nedeöiş 0 0 Yanıtla

Advertisement