Norveçli Aktivist Fotoğraflarını Paylaşınca Hayatları Değişti - Son Dakika
Dünya

Norveçli Aktivist Fotoğraflarını Paylaşınca Hayatları Değişti

Norveçli aktivist Gissur Simonarson, kucağında çocuğuyla kalem satan bir babanın fotoğrafını paylaşınca, dünyanın dört bir yanından yardım yağdı.

29.08.2015 12:33  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simonarson'un fotoğrafı Twitter'a koymasının ardından dünyanın hemen her yerinden birçok insan resimdeki babaya yardım etmek istediğini belirtti. Fakat Simonarson, adamı da fotoğrafı çekeni de tanımıyordu.

ŞAHSIN YERİ BELİRLENDİ

Sosyal medya işte burada devreye girdi. Aktivistler "#BuyPens" (Kalemleri satın al) hashtag'iyle Simonarson'un fotoğraftaki şahsın yerini belirlemesine yardımcı oldu. İki günlük araştırma ve çokça yardım sonucu Simonarson adının Abdül olduğu belirtilen babaya ulaştı.

ÖĞRENİNCE ŞAŞKINA DÖNDÜ

İki çocuk babası olan ve yalnız yaşadığı belirlenen Abdül, uluslararası bir kampanyanın konusu olduğunu öğrenince şaşkına dönmüş. Fotoğrafta uyurken görülen Reem adlı 4 yaşındaki çocuk ise babasının bulunmasını sağlayan aktivist Carol Malouf'la 'selfie' çektirmek istemiş.

24 SAATTE 80 BİN DOLAR TOPLANDI

Simonarson, Suriye'nin en sorunlu yerlerinden biri olan Yermuk'taki evinden kaçan Abdül ve ailesi için kitle fonlaması yöntemiyle 5 bin dolar toplamak üzere internet sayfası oluşturdu. #BuyPens kampanyası sadece 30 dakika içinde amacına ulaştı. 24 saatte ise 3 bin kişinin yardımıyla toplanan rakam 80 bin doları aştı.

İKİ ÇOCUĞUNU DA OKULA GÖNDERECEK

Simonarson, "Abdül miktarı duyunca ağlamaya başladı." derken, 35 yaşındaki Suriyeli babanın "yardım edenlere müteşekkir olduğunu ve cömertlikleri için sürekli teşekkür ettiğini" aktardı. Elde edilen parayla iki çocuğunu okula göndereceğini söyleyen Abdül, savaştan önce bir çikolata fabrikasında çalışıyormuş.

Norveçli Aktivist Fotoğraflarını Paylaşınca Hayatları Değişti

Son Dakika Dünya Norveçli Aktivist Fotoğraflarını Paylaşınca Hayatları Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Tc Cumhuriyeti: Kahrolsun Akp Mhp Teröristleri 23 31 Yanıtla küskücü: ulan yavşakmısın ajanmısın her haberin altına aynı şeyi yazıyon. puştungen. neyin algısını yaratmaya çalışıyorsun 18 1
  • alevi astsubay cizre garnizon 5: Lan kim demis muslumanlar cenete gidecek diye bak elin hristiyani nasil yardim ediyor biz olsak yok gavurdur yardim etmeyin deriz 27 15 Yanıtla 06asena: Ameller niyetlere göredir vesselam 10 3
  • TC: kahrolsun pe ke ke 10 13 Yanıtla
  • Mutafili: BİZ ÜLKE OLARAK BUNLARDAN MİLYONLARCASINA BAKIYORUZ AMA AVRUPA GAZETELERİ HABER BİLE YAPMIYOR. 14 4 Yanıtla hakki: O milyonlarcayi o hale getiren de sizsiniz 6 5
  • Cizira bota: Uzaktan bakinca bilala benziyor 10 5 Yanıtla 1000 göllü musa: Bilalde çocuğunu omuzlamış türgeve yardım topluyormuş ... 6 1 arzum: Şimdi konuyu nasıl bilale bagladın hayret sanırım zekan farklı düşünemiyor 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement