NIKE Women's İstanbul"Karacabey'de 11. Leylek Coşkusu" - Son Dakika
Güncel

NIKE Women's İstanbul"Karacabey'de 11. Leylek Coşkusu"

Karacabey'de 11. Leylek Festivali, vatandaşların ve protokolün geniş katılımıyla, ilçeye bağlı Eskikaraağaç mahallesinde gerçekleştirildi.

01.06.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Leylek Köyleri ağında yer alan ilk ve tek Türk köyü olma özelliğini taşıyan Eskikaraağaç'ta 11. festival coşkusu, yoğun katılım ve zengin program akışıyla yaşanırken, Eskikaraağaç hafta sonu binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Karacabey'de 11. Leylek Festivali, vatandaşların ve protokolün geniş katılımıyla, ilçeye bağlı Eskikaraağaç mahallesinde gerçekleştirildi.

Avrupa Leylek Köyleri ağında yer alan ilk ve tek Türk köyü olma özelliğini taşıyan Eskikaraağaç'ta, 11. Leylek Festivali coşkusu yoğun katılım ve zengin program akışı ile yaşanırken, Eskikaraağaç hafta sonu binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Geçmiş yılların aksine, son iki yıldır Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve bu yıl, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'nün de katkılarıyla üç gün süren festival, katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatmayı başardı.

Festival kapsamında ilk olarak, 29 Mayıs'ta gerçekleşen "Uluabat Gölü ve Leylekler" konulu akademik çalışma yer aldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait, Eskikaarağaç Ziyaretçi Merkezi'ndeki salonda gerçekleştirilen akademik çalışma, Türkiye'nin dört bir yanından gelen eğitimci, kuş-doğa bilimci ve kurum temsilcilerini bir araya getirdi.

"Ortak Görüş"

Gün boyu süren akademik çalışma sonucunda alınan kararlar ile hem Uluabat Gölü'nün, hem de Uluabat'ın leyleklerinin geleceğine yönelik, katkı sağlayacak maddeler karara bağlandı. Ve tüm katılımcılar tarafından, bundan sonraki süreçte bu maddeler ile uyumlu kararlar alınması yönünde, ortak görüşe yer verildi.

Akademik çalışmanın ardından, festival Cumartesi günü birbirinden renkli aktivitelerle "Leylek Köyü" Eskikaraağaç'ta sürdü. Bu yıl şenlik adından çıkıp, festival adı altında gerçekleşen etkinliklere; Bursa Vali Vekili Cemal Polat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Eskikaraağaç Mahallesi Muhtarı Rıdvan Çetin ve Leylek Dostu Köyler Projesi Koordinatörü Franziska Arıcı'nın yanı sıra, protokol üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
"Leylek Yuvalarına Sahip Çıkanlara Ödül"

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Bölümü sanatçıları ile başlayan festivalin açılış töreninde, evlerinde leylek yuvası olan vatandaşlara, bu yuvalara sahip çıkmalarından dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, minik öğrenciler de leylek konulu yarışmalarda elde ettikleri başarılardan dolayı, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yapılan konuşmalarda protokol üyeleri, festivalin nice yıllar sürmesini dilerken, hem köydeki canlı türlerine, hem de köyün turizmine büyük katkı sağlayan bir etkinlik olduğunun üzerinde durarak, festivalin desteklenmesi gerektiğini vurgulandı.

"Doğru Açıdan Bakılması Gerekiyor"

Açılış töreninde konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Bizler Karacabey'in kalkınması, büyümesi için 3T vizyonu ile yola çıktık. Teknoloji ve tarımın yanında, Karacabey'in turizm alanında da birçok değeri var. Bunları Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bursa'mıza, Türkiye'mize ve insanlığa tanıtmaya çalışıyoruz. Şöyle çok geriye değil, hafta öncesine dönüp baktığımız zaman, Longoz ormanlarında yapılan Trakuş Gözlem Kampı ve 29 Mayıs'ta yapılan Ulubatlı Hasan'ı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri ile halkımızdan pek çok olumlu tepki aldık. Bugün de, Eskikaraağaç Leylek Festivali'nde birlikteyiz. Halkımızdan, vatandaşımızdan aldığımız tepkiler, geçtiğimiz yıllardan daha farklı olduğu, Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi'nin elinin değdiğinin hissedildiği, organizasyonlardaki canlılıkla birlikte, halkın da yoğun katılımının sağlandığı yönünde oldu. Demek ki bizim tespitlerimiz doğruymuş… Karacabey'e doğru açıdan bakılıp değerlendirilirse, ilçemizin sahip olduğu değerler ortaya çıkartılırsa, üzerindeki toz alınırsa, turistik açıdan da Karacabey'imizde güzel argümanlar, doneler varmış. İnşallah önümüzdeki yıllarda biz, hem Karacabeylilere, hem Bursalılara, hem de Türkiye'deki vatandaşlarımızın hizmetine, bu turistik faaliyetleri ve organizasyonları daha güzel bir şekilde sunacağız" dedi.

Özkan konuşmasının sonunda, organizasyonda emeği geçenlere, katkılarından dolayı teşekkür etti.

"Etkinlikler Gün Boyu Sürdü"

Açılış töreninin ardından, gün boyu süren etkinlikler arasında, halk oyunları gösterileri ve Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu'nun konseri yoğun ilgi görürken, İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu'nun "Uluabat'ın Renkli Kuşları" üzerine sunumu, özellikle etkinlikte yer alan Trakuş öğrencileri ve aileleri tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlikler tekne turları, sergiler, köylü ürünleri pazarı, canlı leylek yuvası gösterisi ve Karacabey Belediyesi Çocuk Kulübü'nün faaliyetleri ile hız kesmeden devam etti.

"Fener Alayına Yoğun Katılım"

Akşam saatlerinde ise Fettah Can konseri öncesi, her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştirilen Geleneksel Fener Alayı yoğun bir katılımla, köyün göl kıyısında bulunan çevre yolu boyunca sürdü. Başkan Ali Özkan ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra, leylek figürlü çocuklar ile vatandaşların eşliğinde gerçekleştirilen fener alayında, renkli görüntüler ortaya çıktı. Roman müzisyenlerin neşeli şarkıları eşliğinde süren alayda, geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzluklardan ötürü yanıcı madde kullanılmazken, yerine leylek temalı dövizler taşıttırıldı.

"Festivalde Fettah Can Esintisi"

Fener alayının ardından ise merakla beklenen Fettah Can konseri, binlerce kişinin yoğun katılımıyla Eskikarağaç köy meydanında gerçekleşti. Böyle bir etkinlik adı altında sahne alacağını öğrendiğinde, çok büyük mutluluk yaşadığını dile getiren Sanatçı Fettah Can, "Bursa benim memleketim. Bursa'da böyle güzel şeylerin olduğunu görmek, duymak, bilmek ve bir şekilde bunun içerisinde yer almak mutluluk ve gurur verici. Bu güzel etkinliği gerçekleştirenleri, sebep olanları ve siz değerli vatandaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Fettah Can, 2 saat boyunca birbirinden güzel parçalarıyla, izleyenlerine unutamayacakları bir akşam yaşattı. Konserin sonunda sanatçıyı tebrik etmek için sahneye çıkan Başkan Ali Özkan, Fettah Can'ın ilgi ve alakasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Can'a Karacabey'in simgelerinden oluşan seramik ile Longoz ormanlarının simgesi, Nilüfer çiçeği motifi hediye etti.

"Tekne Turları Büyük İlgi Gördü"

Festival, ikinci gününde de renkli etkinliklerle gün boyu sürdü. Festivalin en can alıcı bölümlerini ise, Karacabey Belediyesi tarafından, göl kıyısına kurulan iskele sayesinde yapılan tekne turları oluşturdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği turlarda katılımcılar, Uluabat Gölü'nde gezme ve Nilüfer çiçeklerini yakından görme imkânı buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NIKE Women's İstanbul'Karacabey'de 11. Leylek Coşkusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement