Nihat Doğan Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Nihat Doğan Hakkında Suç Duyurusu

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından Twitter'da yazdığı iddia edilen bir mesaj nedeniyle şarkıcı Nihat Doğan hakkında, "ölen kişinin hatırasına hakaret" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

16.02.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından Twitter'da yazdığı iddia edilen bir mesaj nedeniyle şarkıcı Nihat Doğan hakkında, "ölen kişinin hatırasına hakaret" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Rahmi Kurt, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinin kamuoyunu derinden sarstığı aktarılarak, şarkıcı Nihat Doğan'ın Twitter'da yazdığı bir mesajla tamamen farklı bir tutum takındığı savunuldu.

-"Survivor'dan çıkarıldı"

Doğan'ın yazdığı tweet nedeniyle kamuoyunun öfkesini ve nefretini üzerine çektiği öne sürülen dilekçede, "Öyle ki şüpheli, katılacağı 'Survivor' isimli televizyon programının yapımcısı Acun Ilıcalı tarafından yarışma kadrosundan çıkarılmış, şüphelinin menajeri, menajerliğini bıraktığını söylemiş, hatta birçok radyo kanalı ve televizyon da şüpheliye boykot uygulayacaklarını deklare etmişlerdir" ifadelerine yer verildi.

Nihat Doğan'ın, "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde bir tweet yazdığı belirtilen dilekçede, "Bu tweetle sanki cinayet kurbanı Özgecan Aslan, mini etek giydiği için bıçaklanıp tecavüz edilip yakılması normalmiş gibi bir tavır sergilemiştir. Bu suretle şüpheli, suç işleme düşüncesini tahrik ve teşvik etmiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Doğan'ın Özgecan Aslan'ın ölüsüne saygısızlık ettiği ve hakarette bulunduğu ileri sürülen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Şüpheli, 'laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından' söylemi ile sanki sapıklığın nedenini, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıymış gibi göstermeye çalışarak devletin konum ve organlarına da hakaret etmiştir. Bütün bu nedenlerle kamuoyunda oluşan infialin bir nebze olsun tatmini ve kamu vicdanının tamiri için bu başvurunun yapılması zarureti hasıl olmuştur."

Dilekçede, Doğan'ın, "ölen kişinin hatırasına hakaret", "suç işlemeye tahrik ve teşvik" ile "devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına hakaret" suçlarından yargılanıp cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nihat Doğan Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement