Niğde'ye 6 İtfaiye ve 2 Adet Seyyar Karakol Aracı Alındı - Son Dakika
Yerel

Niğde'ye 6 İtfaiye ve 2 Adet Seyyar Karakol Aracı Alındı

Niğde\'ye 6 İtfaiye ve 2 Adet Seyyar Karakol Aracı Alındı

Niğde İl Özel İdaresi tarafından alınan 6 adet İtfaiye ve 2 adet Seyyar Karakol aracının teslim töreni yapıldı.

23.11.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde İl Özel İdaresi tarafından alınan 6 adet İtfaiye ve 2 adet Seyyar Karakol aracının teslim töreni yapıldı.

Törende ilçelerin kaymakam ve belediye başkanlarına itfaiye araçları, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'a ise seyyar karakol aracının anahtarları verildi.

Kent Meydanı'nda yapılan törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, itfaiye araçlarının tanesinin 352 bin 947 TL olduğunu Seyyar karakol aracıyla birlikte araçların İl Özel İdaresine 2 milyon 117 bin 682 TL'ye mal olduğunu söyledi.

Niğde'de uyguladıkları "Köylerimiz Şehir Olsun Projesi" kapsamında köylerin her türlü alt ve üst yapısının tamamlandığını ve köyleri daha yaşanır hale getirdiklerini vurgulayan Peşin: "Her türlü alt yapısı ve üst yapısını tamamladığımız ve yaklaşık 100 bin insanın yaşadığı köylerimizle birlikte ilçe merkezlerimizde, il merkezlerimizde ve beldelerimize hizmet etmesi amacıyla bir itfaiye aracının alınması enzemi doğdu. Vatandaşlarımızın can ve mal varlığının korunması da bizim için çok önemlidir. Bu gayretlerinizden dolayı ilimize bu araçları kazandırmanızdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

İl emniyet müdürlüğüne aldığımız seyyar karakol aracıyla da vatandaşlarımızın karakola giderek zaman kaybı ve iş kaybına uğramamaları için, bayanlarında yine karakol psikolojisine uğramamaları için oluşacak olan müşteki sanık veya herhangi birinin olay yerinde ifadelerinin alınması için alınan hizmet aracının ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

İtfaiye araçlarının 1 adeti 352 bin 947 TL'ye toplamında ise bütün araçlar 2 milyon 117 bin 682 TL'ye özel idaremize mal olmuştur. 2 tane seyyar karakol araçları ise 173 bin 326 TL'ye mal oldu" diye konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise, itfaiye araçlarından Niğde merkez kasabalarına da alınmasını istedi.

Akdoğan: "Niğde il özel idaresinin ilçe belediyelerimiz ve bir tanesi de il belediyemiz olmak üzere iki adet de seyyar karakol olmak üzere il emniyet müdürlüğümüzde kullanmak üzere almış olduğu araçların hizmete girmesi törenini gerçekleştiriyoruz. Başta bu araçların alımına emek veren gayret gösteren sayın valimiz başta olmak üzere il genel meclis başkanım il genel meclis üyelerimiz yine il özel idaresi genel sekreterimiz ve onun ekibine teşekkür ederim. Niğde'mizin özellikle ilçelerimizin bu itfaiyeler ihtiyacıydı. Diğer dört ilçemizin itfaiye alacak durumunun olmadığını hepimiz biliyoruz. Özellikle bu ilçelerimize verilmiş oylan bu destek çok manalı ve gayet yerinde verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum. Bizde başta Ulukışla ilçemiz ve Çamardı ilçemize itfaiye göndermek zorunda kalmayız. Niğde ve bor ilçemizde tam teşekküllü itfaiye istasyonlarımız mevcut bulunmaktadır. Bu araçlarla her belediyemiz araç filosunu güçlendirmiş olacak. Özellikle etrafında köy ve kasabalarımızın olduğu Dündarlı, Edikli ve Kileder belediyelerine de bu itfaiyelerden birer tane alınmasını ben il belediye başkanı olarak sayın valimizden ve özel idaremizden rica ediyorum. Dündarlı merkeze yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta bir belde ve etrafında birkaç tane köylerimiz var. Bu beldelerimize önümüzdeki yıl bu beldelerimize de böyle bir destek verilirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Niğde'miz için 6 itfaiye aracı az bir araç değil. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: ", Niğde'yi anlatırken Niğde'nin sahip oldukları varlıklar anlamında analiz ederken önümüze çıkan artılardan ve eksiklerden bir tanesi de Türkiye'nin can damarı olan D-90 karayolunun ilimizden geçmesidir. Böylesine önemli bir yolun stratejik bir yolun ilimizden geçmesi bizim için iftihar meselesidir. Ancak sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Bu yol üzerinde zaman zaman zincirleme trafik kazaları olmakta ölümlü hatta çok sayıda insanın öldüğü trafik kazaları olmaktadır. Bazen yetişmekte zorlanmakta idik ama bu yoldaki can ve mal güvenliğine müdahale eden görevliler bizin üzerimizdeydi. Bununla birlikte köylerimizin kırsal bölgelerimizin yangınlarını kontrol etmek özel idaremize aittir. Köylerimizde baki olan yangınlara Bor ve Niğde belediyelerinden aldığımız itfaiyelerle ancak ulaşabiliyorduk. Bununla beraber orman yangınları da önümüzde duran çözülmesi gereken konulardan bir tanesiydi. Bu sorunların çözümü olarak şunu düşündük. Özel idare olarak kırsal bölgeye itfaiye alalım. Ancak itfaiye almakla bitmiyor onun itfaiye eri bakım onarım gideri işletme giderleri özel idareye artı yük getirebilecek konumdaydı. Kırsal alandaki sorumluluk alanındaki yangınlara müdahale etmelerini düşündük ve teklif ettik. Belediye başkanlarımızın tamamı da bunu kabul ettiler ve bu sorumluluğu aldılar. Bugün ortaya çıkan şudur, Niğde olarak civar illeri kıskandıracak bir itfaiye filomuz var. Niğde olarak bugün güzel bir kazancımız var. Karakola ifadeye gitmek bazen caydırıcı olabiliyor. Dolaysıyla araçlardan karakol yaptık ve içinde polisi bilgisayarı her türlü imkanı olan gezici karakollar bunlar. Olay yerine gidip tanıkların ifadelerini alabilecek kapasite de bununda hem adalet teşkilatımıza hem de polisimize güç vereceğini düşünüyoruz ve duygu ve düşüncelerle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen meclis başkanına meclis arkadaşlarıma ve özel idaresi genel sekreteri ve arkadaşlarına teşekkür ederim"

Konuşmaların ardından İtfaiye araçları protokol üyeleri tarafında İlçenin kaymakam ve belediye başkanlarına teslim edildi. Ardından açılış kurdelesi kesilerek araçlar hizmete sunuldu.

Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel ve Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı itfaiye araçlarını sürerek test etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'ye 6 İtfaiye ve 2 Adet Seyyar Karakol Aracı Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement