Niğde - Şehit Polis Yusuf Diri'yi Son Yolculuğuna 10 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Niğde - Şehit Polis Yusuf Diri'yi Son Yolculuğuna 10 Bin Kişi Uğurladı

Niğde - Şehit Polis Yusuf Diri\'yi Son Yolculuğuna 10 Bin Kişi Uğurladı

Şehit polis Yusuf Diri'yi son yolculuğuna 10 bin kişi uğurladı Van'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Yusuf Diri'nin cenazesi, memleketi Niğde'nin Altunhisar İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

15.10.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit polis Yusuf Diri'yi son yolculuğuna 10 bin kişi uğurladı

Van'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Yusuf Diri'nin cenazesi, memleketi Niğde'nin Altunhisar İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Van'daki törenin ardından uçakla Nevşehir Havalimanı'na gönderilen şehit polis Yusuf Diri'nin cenazesi, buradan alınarak yaklaşık 2 bin araçlık konvoyla Altunhisar İlçesi'ne bağlı Yakacık Köyü'ndeki babasının evine getirildi. 7 kardeşin en küçüğü olan Yusuf Diri'nin cenazesinin gelmesiyle emekli işçi baba Hasan, üvey annesi Emine ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alınması ardından cenaze tören için Yakacı Merkez Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Törende, şehidin babası Hasan, üvey annesi Emine, eşi Ayşe ile kardeşleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Törene kadın polisin kucağında katılan şehidin kızı, 3.5 yaşındaki Nursima da elindeki bebekle oynarken babasının tabutuna uzaktan baktı. Şehidin öz geçmişi okunup cenaze namazının kılınması ardından omuzlara alınan Yusuf Diri'nin cenazesi, tekbirler getirilip 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla götürüldüğü Yakacık Köyü Şehitliği'nde defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde - Şehit Polis Yusuf Diri'yi Son Yolculuğuna 10 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement