Niğde'nin Yeni Vekilinin İlk İşi Elma Pazarı Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Niğde'nin Yeni Vekilinin İlk İşi Elma Pazarı Ziyareti

Niğde\'nin Yeni Vekilinin İlk İşi Elma Pazarı Ziyareti

Chp Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, elma ve patatesiyle ünlü kentte en ağırlıklı görevinin üreticinin sesini duyurmak ve katma değer yaratacak tesislere öncülük etmek olacağını söyledi.

09.11.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, elma ve patatesiyle ünlü kentte en ağırlıklı görevinin üreticinin sesini duyurmak ve katma değer yaratacak tesislere öncülük etmek olacağını söyledi. Elmanın hak ettiği gibi değerlendirilemediğini anlatan Gürer, "Elma suyu fabrikaları da olmasa elma üreticisi tümden perişan olacak. Ama Niğde'de bir meyvesuyu fabrikası dahi yok" dedi.

7 Haziran'da CHP'nin milletvekili çıkaramadığı Niğde'de aday değiştirilerek kazanılan tek milletvekilliğinin sorumluluğunu taşıyacağını ve seçim öncesi vaadlerinin takipçisi olacağını belirten Gürer bu sabah Bademdere Mahallesi'ndeki elma toplama merkezinde üreticilerle buluştu. Elmayla özdeşleşen kentte ürünü işleyecek bir sanayi tesisinin yapılmadığını belirten  Gürer, çiftçilerin masrafını kurtarmak adına maliyetinin altında ürünlerini satmak zorunda kaldığını görerek üzüntü duyduğunu anlattı. Kentin elma üretimi açısından ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını vurgulayan Gürer, "Elmaların bu yıl da büyük bölümü, elma suyu olmak üzere toplandı. Yeterli depolama olanağı olmayanlar ürünlerini tez elden sattı. Kentte tarımsal ürünler için ciddi sanayi tesisleri yapılmalı, hali vakti iyi olmayan üreticilere devlet desteği sağlanmalı" diye konuştu. - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde'nin Yeni Vekilinin İlk İşi Elma Pazarı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Satrikan: niğdede 3 tane meyve suyu fabrikası var :) 0 0 Yanıtla

Advertisement