Niğde Kalesi Etrafındaki 7 Ev Kamulaştırılacak - Son Dakika
Yerel

Niğde Kalesi Etrafındaki 7 Ev Kamulaştırılacak

Niğde Kalesi Etrafındaki 7 Ev Kamulaştırılacak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Kalesi’nin etrafında bulunan 7 evin kamulaştırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon TL ödenek geldiğini söyledi.

04.08.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Kalesi'nin etrafında bulunan 7 evin kamulaştırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 2 milyon TL ödenek geldiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Akdoğan: "Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bu sene yapılan bin 700 konutluk ihalemizin sonucunda belediye hissemizden elde edeceğimiz konutlardan Niğde Kalesi çevresinde bulunan 150 haneyi oraya taşıyarak, kalenin çevresini boşalmasını sağladıktan sonra Niğde Kalesi'nin etrafındaki o metruk yapılarında yıkımını sağlayacağız" dedi. Gösterdiği katkılardan dola AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen'e teşekkür eden Başkan Akdoğan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız yazışma ve görüşmeler sonucu Niğde Kalesi'nin etrafındaki evlerin kamulaştırmasıyla ile ilgili belediyemize kamulaştırmasıyla vatandaşlarımıza ödenecek ödenekte Milletvekilimiz Erdoğan Özegen beyinde gayretleriyle resmi olarak sonuçlanmış oldu. 7 tane evin de kamulaştırarak belediyenin kamu haline getireceğiz. Butik otel, gerek kafeterya gibi bir takım sosyal ve kültürel çalışmaları Niğde ve Niğdeliler adına yürüteceğiz" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Kalesi Etrafındaki 7 Ev Kamulaştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement