Niğde'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Niğde'den Kısa Kısa

Niğde Belediyesinin bazı birimleri, yaklaşan Kurban Bayramı'nda hizmetlerin aksamaması için mesai yapacak.

18.09.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediyesinin bazı birimleri, yaklaşan Kurban Bayramı'nda hizmetlerin aksamaması için mesai yapacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bayram süresince vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için temizlik işleri, zabıta, itfaiye, mezarlık, fen işleri, su ve kanalizasyon birimleri vardiya sistemiyle nöbetçi ekipler çalışmalarını sürdürecek.

Vatandaşlar su şebekelerinde meydana gelen arızalarda 185, zabıtayı ilgilendiren konularda da 188 numaralı hattı arayabilecekler, ayrıca 444 51 01 numaralı telefondan da her türlü istek, şikayet ve sorunlarını iletebilecekler.

- Belediye Mezbahası bayrama hazır

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye mezbahasının Kurban Bayramı'nda hizmet vermek için hazır olduğunu bildirdi.

Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı için hazırlıkların büyük bir kısmının tamamlandığını belirterek, "Belediye mezbahanesinde kurbanlıklar veteriner hekimlerin nezaretinde, İslam'i şartlara uygun bir şekilde uzman kasaplar tarafından kesilecek. Mezbahamız, bütün hijyen şartlarına uygun. Burada büyükbaş hayvanlar 60 lira, küçükbaş hayvanlar ise 10 lira karşılığında kesilecek. 15 personel mezbahada görev yapacak" dedi.

Belediye mezbahanesinde kurbanlık kesimi yaptırmak isteyenlerin Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğüne başvuru yaparak sıra alabilecek.

- Kurban kesim yerleri belirlendi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kurban kesim yerlerinin Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlendiğini ifade etti.

Kamuya açık alanlarda kurban kesiminin yapılmaması için uyarıda bulunan Akdoğan, "Hıdırlık mevkii Belediye mezbahanesi, Açık Ceza İnfaz Kurumu, Pazartesi Pazarı yanı, Yeni Niğde Evleri yanında bulunan Cuma Pazarı, Yeşilburç yolu üzerindeki Kapalı Pazar yeri, Özbelde mevkii spor tesisleri önü, Eski Zahire pazarı Afife Camii yanı. Umuma açık yerlerde, parklarda ve caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesimi yapılmayacak. Belirlenen alanlarının dışında kesim yapılmaması için zabıta ekiplerimiz bayram süresince denetim yapacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement