Niğde'de "Yöresel Ürünler Pazarı" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de "Yöresel Ürünler Pazarı" Açıldı

Niğde'de, 50 ilden 75 firmanın katılımıyla "Yöresel Ürünler Pazarı" açıldı.

27.05.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de, 50 ilden 75 firmanın katılımıyla "Yöresel Ürünler Pazarı" açıldı.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl faaliyete geçen Kent Meydanı'nda birçok etkinliğin yapıldığını belirterek, tarih boyunca şehirlerden önce meydanların kurulduğunu söyledi.

Meydanların şehrin halkını topladığını belirten Vali Kılıç, "Orada kültürel etkinlikler yapılır ve şehrin bir ruhu oluşur, oraya özel bir kültür oluşur. Meydanımız çok yeni olmasına rağmen art arda etkinliklerin yapıldığınI görüyoruz" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise pazar kurulmasının farklı bir etkinlik olduğunu belirterek, ilginin yüksek olduğunu ifade etti.

Niğde'ye gelerek stant açan üretici firmalara bol kazanç dileyen Akdoğan, "İlimize dışarıdan gelen misafirlerimiz, hoş gelmişler sefalar getirmişler. Onlara hayırlı işler bol kazançlar dilemek istiyorum. Alışveriş yapacak kardeşlerimize de hayırlı alışverişler yapmalarını temenni ediyorum. Katkıda bulunan belediye çalışanlarımıza ve buraya gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneğini (KIRSAL-DER) Başkanı Muhammet Sedat Kolcuoğlu da 5 yıl önce kurulan derneğin amacının Türkiye'nin yöresel ve yerel ürünlerin tanıtılması olduğunu kaydetti.

Pazarın 5 gün açık kalacağını dile getiren Kolcuoğlu, "3 yıl Antalya'da gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu, daha sonra 2014 yılından itibaren il il devam ettirdik. Her gittiğimiz ilde yoğun bir ilgi ve talep gördü. Bu projede ülkemizin bu ürünlerimize hasret olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kolcuoğlu, Akdoğan'a plaket taktim etti.

Daha sonra Vali Kılıç ve diğer protokol üyeleri, pazarın açılışını yaparak, stantları gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'de 'Yöresel Ürünler Pazarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement