Niğde'de Sivil Toplum Kuruluşları Platform Oluşturdu - Son Dakika
Güncel

Niğde'de Sivil Toplum Kuruluşları Platform Oluşturdu

Niğde'de, 17 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle Sivil Toplum Kuruluşları Platformu oluşturuldu.

10.02.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de, 17 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle Sivil Toplum Kuruluşları Platformu oluşturuldu.

Öğretmenevi salonunda düzenlenen basın toplantısıyla platform hakkında bilgi verildi. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu koordinatörü Mustafa Kaçmaz, 17 sivil toplum kuruluşunun birlikte söz söyleminin uygun olacağı düşüncesinden yola çıkarak böyle bir oluşuma gittiklerini söyledi.

Platformun amacının bölgede ve Türkiye'de toplumsal kalkınma olduğuna dikkati çeken Kaçmaz, "Ortak amaç doğrultusunda hizmet verebilmeleri için Niğde düzeyinde farkındalık ve güç birliği oluşturmak, ülke genelinde ve ilimiz yerelinde meydana gelen gelişmeler karşısında ortak akıl merkezli, sağduyulu ve insan odaklı etkin bir toplumsal reaksiyon verebilmek için gerekli faaliyetleri gerçekleştirmeyi hedefliyorlar" dedi.

Kaçmaz, sivil bir anayasanın hazırlanmasının mutlak gereklilik olduğuna inandıklarını vurgulayarak, "Yeni Anayasa için herkesin, her kesimin söyleyecek sözü olduğuna inanıyoruz. Yeni Anayasanın hep birlikte tartışarak, paylaşarak ve uzlaşarak yazılması için yola çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yolda sivil toplum kuruluşlarına düşen rolün de farkındayız ve bizler de bu tarihi fırsatta fikirlerimizi söylemekten ve sivil anayasanın hazırlanması sırasında düşüncelerimizi beyan etmekten geri durmayacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Niğde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bünyesinde Cevher Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, Diyanet Sendikası Niğde Şubesi, Eğitimciler Birliği Sendikası Niğde Şubesi, Elmas Kalem Derneği, Evrensel Hafızlar Derneği Niğde Şubesi, Ensar Vakfı Niğde Şubesi, Genç Memur-Sen Niğde Şubesi, İHH İnsani Yardım Derneği Niğde Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Niğde Şubesi, Muradiye Kültür Vakfı Niğde Şubesi,Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Niğde Şubesi, Niğde Gönüllü Eğitimciler Derneği, Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği, Niğde İmam Hatip Lisesi Mensupları Derneği, Sağlık-Sen Niğde Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı Niğde Şubesi ve Yazarlar ve Sanatçılar Birliği yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Niğde'de Sivil Toplum Kuruluşları Platform Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement