Niğde'de Sigara Denetimi - Son Dakika
Güncel

Niğde'de Sigara Denetimi

Niğde'de, Sağlık ve Polis ekipleri kafelerde sigara denetimi yaptı.

26.11.2014 04:46  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü, polis ve sağlık ekiplerinin katıldığı denetimde iş yeri sahipleri, sigara yasağı ile ilgili mevzuat konusunda bilgilendirildi.

Kapalı alanda sigara ihlaline rastlanılmayan denetim sonunda açıklamada bulunan Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, denetimlerin sonuçları tablet aracılığıyla merkeze gönderildiğinin altını çizdi.

Öztürk, 2014 yılı içerisinde Kasım ayına kadar 19 bin 160 iş yeri denetlendiğini ve 57 iş yerine yaklaşık 70 bin lira ceza yazıldığını söyledi. 

Müdür Öztürk, ‘ Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü'nün "en power kriteri" denilen dumansız hava sahası kriterlerin tamamını yerine getiren tek ülke ve bununla ilgili 2 yıl üst üste ödül aldı. Bugün yapılan denetimlerin sonuçları tablet aracılığıyla merkeze gönderiliyor, anlık olarak giriş yapılıyor ve denetim sonuçlarının sonradan değiştirebilme imkanı yok. Tütün denetim ekiplerimiz üç grup halinde 24 saat esasında kentin tamamında iş yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilmemesi için denetimler yapıyor. Şu ana kadar denetlenmeyen iş yerimiz yok. Sağlık bakanlığının kriterlerine uyan ve gereken düzenlemeleri yapan esnaf arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz’ dedi. 

İl olarak denetim konusunda iyi olduklarının ifade eden Öztürk, vatandaşların şikayetlerini 184'ü arayarak bildirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.  

Niğde\'de Sigara Denetimi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğde'de Sigara Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.


Advertisement