Niğde'de Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Öğretmenler Günü Kutlandı

Niğde\'de Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Niğde’de tören düzenlendi.

24.11.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Niğde'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kültür Merkezi Konferans salonunda Cumhuriyet Anadolu Lisesinin hazırladığı program sunuldu. Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Törene katılan öğretmenler ve öğrenciler bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okudu. Programda ilk, orta ve lise öğrencilerinin Öğretmenler günü ile ilgili şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca Öğretmenler günü nedeniyle skeç gösterisi sunuldu.

Ödül töreni sonrası emekli olan öğretmenlere Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından teşekkür belgesi verilmesinin ardından yeni göreve başlayan öğretmenler için 'Yemin töreni' düzenlendi.

Programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, daire amirleri öğrenciler, ve öğretmenler katıldı.

Kültür merkezindeki programda konuşan Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar; 'Öğretmenlik Mesleğinin hatırlanmasının kıvancını yaşıyoruz. Topluma yön veren mesleğimizle gurur duyuyoruz. Hayatın her anında örnek teşkil etmek zorunda olan yegane meslektir öğretmenlik. Geleceğin doktorları, mühendisleri ve öğretmenleri olmaları bilhassa her birini vatanına hayırlı müreffeh olmaları öğretmenin en büyük arzusudur. Yılmadan, usanmadan bütün olumsuzluklara rağmen görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan vatan sevgisini, bayrak sevgisini yurdun dört bir yanına ulaştıran vicdan mesleğidir öğretmenlik. Sevgili öğrenciler sizlere daha iyi bir eğitim ortamı hazırlamak için çabalıyoruz. Hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Layık olduğunuz yere taşımak ve size en iyi eğitimi vermek hedefimizdir. Bizim için en büyük mutluluk sizleri en güzel şekilde yetiştirip vatanımıza ve milletimize hayırlı bireyler olarak görmek istiyoruz. İnanıyorum ki hepiniz öğretmenlerinin emeklerini boşa çıkarmayarak ve yalnız sizin için değil ülkemiz içinde guru kaynağı olacaksınız' dedi.

Programda bir konuşma da Niğde Valisi Necmeddin Kılıç yaptı. Öğretmenlere seslenen Kılıç, 'Her anı, her saniyesi saygı duyulacak alkışlanacak bir müessesedir. Size ne mutlu ki ömrünüzün en güzel yıllarını böylesine ulvi yüce bir meslekte geçirmenizdir. Her saniyesi değerli bir göre bu. Cümleler yetmez sizin yaptığınız hizmetler karşılığında. Bundan böyle bir eğitim neferi olarak son nefesine kadar bu görevi yapacağınıza inancım tamdır' diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement