Niğde'de İlköğretim Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Niğde'de İlköğretim Haftası Etkinlikleri

Niğde\'de İlköğretim Haftası Etkinlikleri

Niğde’de İlköğretim Haftası açılış programı düzenlendi.

15.09.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de İlköğretim Haftası açılış programı düzenlendi. Hazım Tepeyran İlköğretim okulunda Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Garnizon Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Daire Başkanı Nalan Demir, Niğde Askerlik Şube Başkanı Albay Kadir Okyay, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bayrak, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, PMYO Müdürü İsmail Koca, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Milli Eğitimi Müdürü Halil İbrahim Yaşar, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar: " 2014-2015 eğitim öğretim yılında kimimiz okula yeni başlayan bir öğrenci, kimimiz okulla yeni tanışacak bir veli, kimimiz de okula yeni başlayacak bir öğrenciyi gelecek yarınlara taşıyacak bir öğretmen olarak büyük bir heyecan içerisindeyiz. Bu heyecanımız bu duyarlılığımız bu ilgimiz devam ederek yılın sonunda başarının konuşulduğu iyiliklerin konuşulduğu bir yılı bitirmiş oluruz" dedi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Yaşar: "Evinizden sonra en fazla zaman geçireceğiniz yuvanız olan okullarınıza başladınız. Artık çalışma vakti geldi. İleride iyi bir insan iyi bir yurttaş olarak yetişmek istiyorsanız ona dört elle sarılmanız, okula sahip çıkmanız ve okulun bütün imkanlarından yararlanmanız, öğretmenlerinizden en iyi şekilde faydalanmanız düzenli ve disiplinli çalışmanız vaktin kıymetini bilmeniz iyi arkadaşlar edinmeniz iyi ve düzenli yerlere girip çıkmanız ve büyüklerinizin nasihatlarını dinlemeniz gerekmektedir" dedi.

Öğretmenlerin, öğrencileri geleceğe hazırlamak gibi büyük bir sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Yaşar: "İnsanların insanlara yabancılaştığı nesiller arasında çatışmaların derinleştiği ve yalnızlığın arttığı bir dünyada bizim çocuklarla sıkı bir iletişim kurmak onları anlamak geleceğe hazırlamak gibi büyük bir sorumluğumuzun olduğunu biran bile aklımızdan çıkarmamak gerekmektedir. Amacımızın bilgi aktarmak bilgiyi araştırmanın yollarını araştıran bulan paylaşan teknolojiyi üreten ve insanlığın yararına kullanan dinamik ve özgüvenli nesil yetiştirmek olmalıdır" diye konuştu.

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Daire Başkanı Nalan Demir: " eğitim bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan ekonomik kalkınmayı destekleyen milli ve manevi değerlerimizi koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran olmazsa olmaz vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreçtir. Bunun içindir ki bir ülkenin kendisini nasıl tanımladığının kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesi o ülkenin eğitim sistemi onun ne ölçüde hayata geçirile bildiğidir. Çağımızda ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olmak rekabette üstünlük sağlamak amacıyla amansız bir yarış devam etmektedir. Ülkemizin bu yarışta daha başarılı olması çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmesinin yolu iyi bir eğitim sisteminden ve bunu başarılı bir şekilde uygulanmasından geçmektedir. Bakanlığımız bu amaçla gerçekleştirdiği zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, öğrenim programlarının günün şartlarına uygun olarak yenilenmesi ve geliştirilmesi, ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılması, okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesi, okullar hayat olsun projesiyle okullarımızın çevreyle bütünleşmesi, taşımalı eğitimin her kademisin de uygulamaya konması, okul pansiyonlarının fiziki şartlarının ve hizmet şartlarının arttırılması, FATİH projesi ile okullarımızda akıllı tahta uygulaması dahil teknolojik alt yapının gerçekleştirilmesi, her kademede okullaşma oranın planlanan hedeflere yükseltilmesi ve benzeri çalışmalarını büyük bir memnuniyetle müşahede etmekteyiz" şeklinde konuştu.

Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu ise Niğde'de 360 okulda 4 bin 160 öğretmen ve 70 bin öğrenci ile eğitim-öğretime başladığını belirterek : "Atatürk genç nesilleri öğretmenlerimize emanet etti. Yeni eğitim öğretim yılının başta ilimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasına temenni ediyorum" dedi.

İlköğretim Haftası ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrencilerin hazırladığı skeçler, gösteriler ve halk oyunları büyük beğeni topladı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de İlköğretim Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement