Niğde'de "Engelli Araç Şarj İstasyonu" Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Niğde'de "Engelli Araç Şarj İstasyonu" Kuruldu

Niğde Belediyesince, engelli vatandaşlar için hazırlanan "Engelli Araç Şarj İstasyonu" törenle açıldı.

24.08.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediyesince, engelli vatandaşlar için hazırlanan "Engelli Araç Şarj İstasyonu" törenle açıldı.

Dr. Sami Yağız Caddesi Şadırvan Park içerisine kurulan şarj istasyonu, ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, açılış öncesi yaptığı açıklamada, maddi değerinin yanında manevi değerinin daha fazla olan bir hizmeti daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirten Akdoğan, "Engelli kardeşlerimiz uzun süre araçlarını çalıştırdıkları zaman çarşının ya da yolun ortasında araçlarının aküsü bitiyor. Akülü araca binmiş olmasının o zaman hiçbir esprisi kalmıyor. Bunu şarj etmek lazım. Bu şarj cihazımızı evde yaptığımız şarjların 3 katı daha hızlı şarj yapabilmektedir. Hayırlı olsun" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ise akülü engelli araba kullanan kişilerin şarj sıkıntısından kurtulacağını kaydetti.

Şarj Dolum İstasyonu talebini Akdoğan'a ilettiklerini belirterek, "Uzaktan gelen arkadaşlarımız vardı. Çarşıda gezerken şarjları bitiyor. Kendi şarj aletlerini yanlarında taşımak zorunda kalıyorlar ya da herhangi bir dükkandan rica ediyorlardı. Bazen dükkanlarda müsait olmuyor. Esnaf arkadaşları da rahatsız etmemek adına biz bu talebimizi Belediye Başkanımıza dile getirdik. Sağolsun bu konuda da yanımızda olduğunu hissettirdi. Kısa süre içerisinde Şarj Dolum İstasyonu'nu hediye etti. Desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Dernek üyelerinden bedensel engelli Tuba Çalışkan da şarj istasyonunun çok kolaylık sağladığını dile getirerek, Akdoğan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'de 'Engelli Araç Şarj İstasyonu' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement