Niğde'de 22 Engelli Vatandaş Asker Oldu - Son Dakika
Güncel

Niğde'de 22 Engelli Vatandaş Asker Oldu

Niğde\'de 22 Engelli Vatandaş Asker Oldu

Niğde’de 22 engelli vatandaş temsili askerlik yaparak, terhis belgelerini aldı.

12.05.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de 22 engelli vatandaş temsili askerlik yaparak, terhis belgelerini aldı.

Temsili askerlik sonrası yemin töreninde 1998 yılında şehit olan er İlhan Başekin'in engelli oğlu Azmi Başekin de temsili askerlik yaptı. Niğde İl Jandarma Komutanlığına gelerek askeri üniformaları giyen engelli vatandaşlar, bir günlük temsili askerlik yaptı. Temsili askerlik yapan engelli vatandaşlar için yemin töreni ve terhis belgesi teslim töreni düzenlendi. Engelleri dolayısıyla vatani görevini yerine getiremeyen vatandaşlar, bir günlük asker olmanın heyecanını yaşadı. Asker üniforması giyip eğitim alan gönüllü askerler, yemin töreninin ardından tezkerelerini aldı.

Askerlik görevini yapmaya gelen engelli vatandaşlar heyecanlarını gizleyemedi. Temsili olarak giydikleri üniformalarla asker olan engelliler komutanlarından uygun adım yürüme ve selam durma gibi kuralları da öğrenme imkanı buldu.

Törene Niğde Vali Yardımcısı Hanlar İden, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kadir Okyay, kurum müdürleri, davetliler ve askerlerin aileleri katıldı.

Program Niğde İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır'ın konuşmasıyla başladı. Albay Nayır, askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu söyledi. Nayır, "Anayasanın 72'nci maddesinde vatan hizmeti 'her Türk'ün hakkı ve ödevi' olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti; Asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir" diye konuştu.

Nayır ayrıca, "Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. 1111 Sayılı askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertiplemiş bulunmaktayız. Bu gün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır. Bu tören vesilesiyle aziz şehrimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Nayır, "Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gururu ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bu cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Ancak sunu bilmelisiniz ki yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle, hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Biraz da diğer vatan evlatları gibi, şanlı bayrağımız ve silah üzerine ellerinizi koyup ebediyete kadar sağdık kalacağınız askerlik yeminini edeceksiniz. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, Jandarma teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla 22 engelli vatandaş ellerini Türk bayrağı ve silahın üzerine koyarak yemin etti.

Yeminin ardından askerler, aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğde'de 22 Engelli Vatandaş Asker Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement