Niğde Belediyesinden 23 Nisan Şenliği - Son Dakika
Yerel

Niğde Belediyesinden 23 Nisan Şenliği

Niğde Belediyesinden 23 Nisan Şenliği

Niğde Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliği” başladı.

20.04.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliği" başladı.

Belediye önü kent meydanında 4 gün sürecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenlikleri, için her gün iki okul gösteri yapacak. Şenliklere yoğun ilgi gösteren veliler Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür etiler.

Kent Meydanında başlayan şenliklerin açılışına, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Altan, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayan şenlikler, anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle devam etti.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; "Belediye Başkanlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir hafta boyunca kutlayacağız. Açılışını yaptığımız kutlamalar inşallah cuma günü sona erecek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayramı anaokullarımız bugünden itibaren öğleden önce bir okulumuz öğleden sonra bir okulumuz olmak üzere haftanın dört günü 23 Nisan günü hariç haftanın dört günü burada kutlayacaklar. Biz kutlamaları özellikle şehrin merkezine getirdik hem çocuklarımızın katılımı kolaylaşsın hem de velilerimiz biraz daha kolay gelsinler ve bir şenlik havasında kutlayalım diye bugün bunu başlatmış bulunuyoruz. Ben katkılarından dolayı alanın süslenmesi, tüm etkinliklerde kullanılacak materyallerin bize tahsis edilmesi konusunda yardımlarını esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'a yine bizimle sürekli irtibat kuran Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Yiğit'e teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan'ı çocuklarımıza armağan ederek çocuk bayramı olarak ilan etmiştir. Bu bakımdan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bizim için en önemli milli bayramlarımızdan bir tanesi bu düşünceden hareket ederek çocuklarımıza bir 23 Nisan eğlencesi sunmak 23 Nisan'ı anlatmak, manasını onlara ifade etmek ve ilimizin yine öğrencilerimizin de çocuklarımızın sosyal açıdan yaşamına katkıda bulunmak amaç ve düşüncesiyle bu yıl 23 Nisan Bayramıyla ilgili 20-21-22-23-24 Nisan olmak üzere toplam beş gün bir tanesi zaten resmi protokolün de olacağı bir bayram programı ve o günle beraber toplam beş gün 23 Nisanı hep beraber bu meydanda bu alanda kutlayacağız. Öğrencilerimizi, çocuklarımızı, miniklerimizi inşallah eğlendireceğiz. Onlara armağanlarımız olacak ve onlara yine ana okullarının sevilmesi noktasında bir takım telkinlerimiz bu vesileyle olmuş olacak. Bu bakımdan bugünden sonra başlayarak her gün bir tane okulumuz bir tanesi öğleden önce bir tanesi de öğleden sonra olmak üzere iki ayrı etkinlik her gün burada gerçekleştireceğiz. Bu programın yapımına emek veren gayret gösteren ve bizimle beraber iş birliği yapan Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar ve onun ekibine ve Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Yiğit'e ve Belediye Kültür Müdürümüz Hanifi Yalçın'a bize destek olan herkese bize güvenerek inanarak bu meydana gelen tüm öğrenci velilerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ben teşekkürü bir borç biliyorum. Ülkemizin, milletimizin, devletimizin sonsuza kadar bu bayrak altında yaşamasını ve nice 23 Nisan'ları hep beraber huzur içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeyi Cenab-ı Hakk bize nasip etsin. Şunu da belirtmek istiyorum. Üç ayların başlangıcı da mübarek olsun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum sağ olun var olun" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ve Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Altan programa katılan çocuklara hediyeler verdi. Ayrıca, Çocuklar için çeşitli şişme oyun gruplarının da kurulduğu alanda çocuklar gönüllerince eğlendi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Belediyesinden 23 Nisan Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement