New York'taki Türkler Terörü Lanetledi - Son Dakika
Güncel

New York'taki Türkler Terörü Lanetledi

NEW Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde, "Şehitlerimizi Anma ve Teröre Lanet Mitingi" düzenlendi.

30.08.2015 02:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde, "Şehitlerimizi Anma ve Teröre Lanet Mitingi" düzenlendi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) New York'un Union Square meydanında düzenlediği gösteride, Türkiye'de son dönemde artan terör saldırıları protesto edildi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu gösteride, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganları atıldı.

Mitingde konuşma yapan TADF Başkanı Atilla Pak, Batı ülkelerine, terör konusundaki duyarlılıklarını Türkiye için de göstermeleri çağrısında bulundu.

Bazı çevrelerin Türk-Kürt çatışması çıkarmak için çabaladığını belirten Pak, "Bugün bu insanlar arasına nifak tohumu sokmaya çalışanların, nihai hedeflerine ulaşamayacaklarını ve bu konuda da Türk milletinin birlik beraberlik halinde el ele olacağını çok iyi biliyoruz ve bilmelerini istiyoruz" diye konuştu.

TADF Başkan Yardımcısı ve Genç Türkler (Young Turks) Derneği Başkanı Tulga Tekman, son günlerde gelen şehit haberlerine işaret ederek "Artık kelimelerin, sözlerin bittiği yerdeyiz" ifadesini kullandı.

Tekman, "Türkiye'yi yönetenlere mesajımız var:  Ülkemize sahip çıkın, askerimize, polisimize, güvenlik görevlilerimize sahip çıkın. İnsanımıza sahip çıkın. Artık şehit haberleri almak istemiyoruz" dedi.

Türk Amerikan Kadınlar Vakfı Başkanı Çiğdem Karasu Günuğur da "Hepimiz Mehmetçik annesiyiz, hepimiz Mehmetçik'iz. Hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetten ödün vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'taki Türkler Terörü Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement