New York'ta Türkiye'deki Şehitler Anıldı - Son Dakika
Dünya

New York'ta Türkiye'deki Şehitler Anıldı

ABD’nin New York eyaletinde Young Turks Derneği ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Türkiye’deki Şehitleri Anma töreni düzenledi.

30.08.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin New York eyaletinde Young Turks Derneği ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Türkiye'deki Şehitleri Anma töreni düzenledi.

New York'ta bulunan Broadway Caddesi'ndeki Union Square meydanında Young Turks Derneği ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından Türkiye'deki Şehitleri Anma töreni düzenlendi. TADF Başkanı Atilla Pak anma töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, "Asala Ermeni Terör Örgütüne karşı ilk protestoyu düzenleyen ve Amerika'da 63 derneğin çatı kuruluşu olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak bugün PKK terör örgütünün şehit ettiği şehitlerimizi anmaya ve aynı zamanda terörü lanetlemeye geldik" dedi. Türkiye'nin terörle mücadelesine gerekli müdahaleleri yapmaya devam ettiğini belirten Pak, "Ancak son çıkan çatışmalarda sivil vatandaşlar ve güvenlik gücü personeli şehit edilmiştir. Biz de Türk-Amerikan toplumu olarak hem şehitlerimizi bir daha anmak hem de terörü lanetlemek istiyoruz. Hepiniz bilirsiniz ki terörün inancı, milleti, ülkesi, mezhebi olmaz. Terör, dünyanın her yerinde terördür" sözlerini kullandı.

"Bugün nasıl IŞİD, El Kaide gibi örgütlerin yaptığı katliamları lanetliyorsak ülkemizde devam eden bu terör eylemlerini de aynı şekilde lanetliyoruz" diyen Pak, "Başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinin terör olaylarındaki hassasiyetlerini çok iyi biliyor ve görüyoruz ve aynı hassasiyetleri Türkiye için de göstermelerini buradan yüksek sesle sesleniyoruz" şeklinde konuştu.

"Kimse yanlış anlamasın kimse bizi Kürt vatandaşlarımızla karşı karşıya getirmeye de kalkmasın" sözlerine vurgu yapan Pak, "Yıllardır aynı topraklarda yaşadığımız Kürt halkıyla aramıza girmeye çalışanlar biliyor ki aramızda kopmayacak bir bağ vardır. Özellikle güneydoğu bölgesini iyi bilen bir insan olarak tarihimizde Türk, Kürt Arap, Laz, Çerkez, Süryani gibi halkların birlikte huzur içinde çok iyi biliyor, görüyoruz. Bugün bu insanların arasına nifak tohumları sokmaya çalışanları nihai hedeflerine ulaşamayacaklarını ve bu konuda da Türk milletinin birlik beraberlik içinde olacağını çok iyi biliyoruz ve bilmelerini de istiyoruz" dedi ve ekledi:

"Şehit olan vatandaşlarımızın askerlerimizin hepsinin ruhları şad olsun diyorum ve şunu söylüyorum bin gider bin gelir. Türk toplumu Türk milleti hiçbir zaman kendi ülkesini toprağını karışını değil bir santimini feda etmez."

TADF Başkan Yardımcısı ve Genç Türkler (Young Turks) Derneği Başkanı Tulga Tekman da yaptığı konuşmada "Yurt dışında yaşayan Türk-Amerikan toplumu olarak hiçbir zaman duyarsız kalmadık. Sonuna kadar şehidimizin ve gazimizin yanında olduk. Mehmetçiğimize, Türk Silahlı Kuvvetlerine yüzde yüz destek verdik" ifadelerine yer verdi. Tekman ayrıca "Politikacılarımıza Türkiye'yi yönetenlere mesajımız var. Ülkemize sahip çıkın, askerimize, polisimize güvenlik güçlerimize sahip çıkın. İnsanımıza sahip çıkın. Artık şehit haberleri almak istemiyoruz" diye konuştu.

Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi. - NEW YORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya New York'ta Türkiye'deki Şehitler Anıldı - Son Dakika


Advertisement