Nevşehir İGM Seçimlerin Ardından İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir İGM Seçimlerin Ardından İlk Toplantısını Yaptı

Nevşehir İGM Seçimlerin Ardından İlk Toplantısını Yaptı

Nevşehir İl Genel Meclisi, 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından yeni seçilen üyeleriyle birlikte ilk toplantısını yaptı.

07.04.2014 11:49  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir İl Genel Meclisi, 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından yeni seçilen üyeleriyle birlikte ilk toplantısını yaptı. Açılışına Vali Mehmet Ceylan'ın da katıldığı toplantıda İl Genel Meclis Başkanlığı'na Süleyman Özgün seçildi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mehmet Ceylan'ın yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Uğur Akgüller ve yeni seçilen 14 AK Parti'li, 5 MHP'li ve 2 CHP'li İl Genel Meclis Üyesi katıldı.

İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı ilk oturumu öncesinde bir konuşma yapan Vali Ceylan, yeni seçilen il genel meclis üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Vali Ceylan: "Seçimleri güzel, huzurlu ve Nevşehir'e yakışan bir şekilde geçirdik. Halkımızın iradesi seçimlerle birlikte ortaya çıktı ve sizlerde il genel meclisinin yeni üyeleri oldunuz. Halkın size verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanarak şehrimize hizmet etmek için çaba göstereceksiniz.Nevşehir'deki hizmet kalitesini daha üst noktalara taşımak için hep birlikte çalışacağız. Bunun için tüm gayretini ve enerjinizi harcayacağınıza eminim" dedi.

Vali Ceylan daha sonra salondan ayrıldı. Vali Ceylan'ın ayrılmasının ardından İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısının ilk oturumuna yeni seçilen en yaşlı üye olan Derviş Kuzay başkanlık yaptı.Katip üye olarak ise meclisin en genç iki üyesi olan Serdal Pala ve Akif Kabakçıoğlu görev yaptı.

Derviş Kuzay'ın yaptığı yoklamanın ardından toplantıda ilk olarak İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. Seçimlerde AK Parti grubu tarafından başkanlığa Süleyman Özgün teklif edilirken MHP gurubu ise Haydar Çiftçi'yi aday gösterdi. Gerçekleştirilen seçimlerde Süleyman Özgün 15 oy alırken Haydar Çiftçi ise 5 oy aldı. 1 oy ise boş çıktı.Bu seçimlerle birlikte İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Süleyman Özgün olurken daha sonra yapılan 1. ve 2. Başkan Vekilliği görevlerine ise Mehmet Zağlanmış ve Serdal Pala seçildi.

Nevşehir İl Genel Meclisi'nin yeni üyeleri şu şekilde: Başkan : Süleyman Özgün (AK Parti), 1. Başkan Vekili: Mehmet Zağlanmış (AK Parti), 2. Başkan Vekili Serdal Pala (AK Parti), Üyeler: Haydar Çiftçi (MHP), Mustafa Erdoğan (AK Parti), Derviş Hilal (MHP), Abdülsellam Göktaş (AK Parti), Musa Mutlu (AK Parti), Şaban Topuz (AK Parti), Tayfun Ceyhan (CHP), Ayşe Parmaksız (AK Parti), Hanifi Bostan (AK Parti), Hakan Yaman (AK Parti), Hilmi Ergene (MHP), Harun Çelik (AK Parti), Osman Kılınç (CHP), Akif Kabakçıoğlu (AK Parti), Azmi Önel (MHP), Abdullah Çalışkan (AK Parti), Derviş Kuzay (MHP) ve Aynur Asiltürk (AK Parti). - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir İGM Seçimlerin Ardından İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement