Nevşehir'de Meydana Gelen Balon Kazası - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de Meydana Gelen Balon Kazası

Nevşehir\'de Meydana Gelen Balon Kazası

Nevşehir’de meydana gelen balon kazasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz, Vali Mehmet Ceylan’dan bilgi aldı.

26.06.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de meydana gelen balon kazasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz, Vali Mehmet Ceylan'dan bilgi aldı. Yılmaz, Nevşehir'deki hastanelerde tedavileri süren hastaları da ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında sabah saatlerinde meydana gelen kazanın ardından Nevşehir'e geldi. İlk olarak hastanelerde tedavileri süren turistleri ziyaret eden Yılmaz, daha sonra Nevşehir Valiliğine geldi. Burada Vali Ceylan ile bir süre sohbet eden Müsteşar Yardımcısı Yılmaz, valilik çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kaza ile ilgili olarak soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Yılmaz, ziyaret ettiği yabancı turistlere Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Yaralı turistlerin tedavi süreçlerini yakından takip ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Sabah saat 06.10 civarında içerisinde yabancı turistlerin bulunduğu bir sıcak hava balonunun kaza yaptığı bilgisi tarafımıza ulaştıktan hemen sonra Kültür ve Turizm Bakanımızın talimatları ile olayı yerinde görmek üzere Nevşehir'e geldim. Sayın valimizden kazanın oluşuyla ilgili teferruatlı bir bilgi aldım. İki ayrı hastanedeki 11 turistimizi de kaldıkları hastanelerde ziyaret ettim. Tesellimiz can kaybı veya ağır yaralı bir durumun olmamış olması. Kazadan sonra bir kısım yaralılar tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiler. Halen tedavisi süren 11 kişiden de bazıları gün içerisinde taburcu edilecek. Vücudunda yanıklar olan bazı turistler birkaç gün hastanelerimizde misafir edilebilir. Elbette ki dileğimiz bu tür kazaların hiç yaşanmaması. Şunu da belirtmek isterim ki şu anda bu konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgisi sadece bizim ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerin konaklamasından seyahatlerine ve bu tür etkinliklerine kadar güvenli ve konforlu bir ortamda bulunmalarını takip ediyor olmamızdan kaynaklanıyor. Yoksa bu konu tümüyle Ulaştırma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı uhtesindeki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir faaliyettir. Dolayısıyla resmi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının sorumluluğu, görevi ve dahili bulunmamaktadır" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de Meydana Gelen Balon Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement