Nevşehir'de Kutlu Doğum Haftası Kur'an Ziyafeti ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Kutlu Doğum Haftası Kur'an Ziyafeti ile Başladı

Nevşehir\'de Kutlu Doğum Haftası Kur\'an Ziyafeti ile Başladı

Nevşehir’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya ve Türkiye Birincileri tarafından sunulan Kur'an ziyafeti ve Tasavvuf Müziği konseri ile başladı.

15.04.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya ve Türkiye Birincileri tarafından sunulan Kur'an ziyafeti ve Tasavvuf Müziği konseri ile başladı.

Bu yıl "Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen açılış programı Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, daire müdürleri, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, 1989 yılından beri 20-27 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirterek bu yıl da hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini kaydetti. Müftü Öztürk, "Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin, aydınlatmalarının, ruhlandırmalarının 1443. yıl dönümü. Sevgili Peygamberimizin anılacak, anlatılacak bir çok özelliği var. Ancak sevgili peygamberimizin günümüze kadar ulaşan, yaşayan mucizesi herkes tarafından Kuran olarak bilinir. Bizde bu nedenle bu güzel haftayı en çok okunan, en çok ezberlenen, en çok yazılan Kuran ile açmak istedik. Kuran öyle bir kitaptır ki; okuması ibadet, dinlemesi ibadet, anlaması ibadet, ezberlemesi ibadet" dedi.

Vali Mehmet Ceylan ise konuşmasında şunları söyledi:

"Ülkemizde 25 yılı aşkın süredir layıkıyla Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor. İnşallah bu yılda 1443. Yıl dönümünde Hazreti Peygamberimizin doğumunu bir kez daha anacağız. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberimizin doğumu insanlık tarihi için çok önemli bir hadise. Bunu biz mevlitlerle, çeşitli ibadetlerle ve Hazreti Peygamberi onun yaşayışını onun ahlakını anlamaya çalışarak idrak ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız artık her yıl Nisan ayı içerisinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle bu önemli günü doğum hadisesini bizlere yaşatıyor ve bunu gerçekten ona yakışır bir şekilde idrak etmeye çalışıyoruz. "

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından protokol üyelerine haftanın açılışı nedeniyle gül ve çeşitli hediyeler verildi.

İl Müftülüğü Damla İlahi Grubu ve Nevşehir Belediyesi Korosu müzisyenleri tarafından gerçekleştirilen Tasavvuf Müziği Konseri ise büyük beğeni topladı.

Programda daha sonra Ankara Hacı Bayram Veli Cami İmam Hatibi ve Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Ahmet Karalı, İstanbul Fatih Çorlu Ali Paşa Cami İmam Hatibi ve Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Fatih Kaya ve İstanbul Bahçelievler İmam Buhari Cami Müezzin-Kayyımı ve Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Türkiye İkincisi Hafız Nebi Yaşar tarafından katılımcılara Kuran ziyafeti sunuldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Kutlu Doğum Haftası Kur'an Ziyafeti ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement