Netanyahu'dan Protokol Krizine Cevap: İsrail İçin Her Yere Giderim - Son Dakika
Dünya

Netanyahu'dan Protokol Krizine Cevap: İsrail İçin Her Yere Giderim

Netanyahu, Beyaz Saray'dan habersiz aldığı davet üzerine yapacağı Washington ziyaretiyle ilgili, "İsrail'in geleceğini garantilemek için her yere gideceğim." dedi.

25.01.2015 15:42  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'ın daveti üzerine Kongre'ye hitap etmek için mart ayında gideceği Washington ziyaretine ilişkin, "İsrail'in geleceğini teminat altına almak için davet edildiğim her yere gideceğim" dedi.

"ELİMDEN GELENİ YAPARIM"

Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı olarak, " İran'ın nükleer silahlara sahip olmasını engellemek için elinden geleni yapmanın görevi" olduğunu ifade ederek, "Bu uluslararası bir çaba ve İsrail'in geleceğini teminat altına almak için davet edildiğim her yere gideceğim" diye konuştu.

NÜKLEER MÜZAKERELERE ELEŞTİRİ

İran'la yürütülen nükleer müzakerelere değinen Netanyahu, "Önümüzdeki haftalarda, büyük devletler ile İran arasında imzalanması muhtemel çerçeve anlaşması, bu ülkenin nükleer silah elde etmesini kolaylaştıracaktır. Bu da ilk olarak İsrail'in güvenliğini tehlikeye sokacaktır" iddiasında bulundu.

Netanyahu, "Lübnan ve Suriye'ye müdahil olan İran şimdi de aynı şeyi Yemen'de yapıyor. İran, şimdi de Golan Tepeleri'nde bize karşı faaliyetlerde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

PRTOKOL KRİZİ YAŞANMIŞTI

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'ın Netanyahu'yu daveti, Kongre ile Beyaz Saray arasında gerilime neden olmuştu.

Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Boehner, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu İran konusunda Kongre'nin ortak oturumuna hitap etmesi için davet ettiğini, bu girişimi hakkında Beyaz Saray'la istişarede bulunmadığını söylemişti.

"KAİDELERİ İHLAL ETTİ"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise Netanyahu'nun ziyaretinden Boehner'ın açıklamasından hemen önce bilgilendirilmelerinin 'ilginç' olduğunu kaydederek, kendileriyle istişare edilmeden yapılmış bu daveti "normal diplomatik protokolün ihlali" olarak nitelemişti.

OBAMA VE KERRY GÖRÜŞMEYECEK

Daha sonra ise Beyaz Saray'dan Obama'nın Netanyahu ile görüşmeyeceği açıklaması geldi. Obama'nın görüşmeme gerekçesi, yabancı bir ülkedeki seçimleri etkiliyor görünümünden kaçınmak. İsrail 17 Mart'ta erken genel seçime gidiyor.

Başkan Obama'nın ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de Netanyahu ile görüşmeyeceği açıklandı. Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde soru üzerine, Kerry'nin, Washington ziyareti sırasında Netanyahu ile görüşmeyeceğini belirterek, gerekçe olarak Obama gibi İsrail'de yaklaşan seçimleri gösterdi.

Netanyahu\'dan Protokol Krizine Cevap: İsrail İçin Her Yere Giderim
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Netanyahu'dan Protokol Krizine Cevap: İsrail İçin Her Yere Giderim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • MUSTAFA KEMAL: NEREYE GİDERSEN GİT SON DURAK KARA TOPRAK ORDAN DA CEHENNEM ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM 29 0 Yanıtla
  • 2023: Davutoğlu yeter size 24 2 Yanıtla
  • erkan: gideceğin yer belli CEHENNEMİN DİBİNE. . 22 1 Yanıtla
  • ...: Cehenneme gidersin inşallah ... 21 1 Yanıtla
  • raskoln: kimse yokmu şu iranla israili yok edecek baba yiğit ülke 19 1 Yanıtla
  • vay: adam enazından uzun adamdan daha devletine sahtık vatanını satmıyor öldürüryor ulan türkiye keraneden farksız siz dünyanın elini bbg evi gözetleyen allahla konusmaya bahsar olmus birmilletten konusuyonuz sümmüklüler israil bu dangallar 2 15 Yanıtla
  • vay: adam enazından uzun adamdan daha devletine sahtık vatanını satmıyor öldürüryor ulan türkiye keraneden farksız siz dünyanın elini bbg evi gözetleyen allahla konusmaya bahsar olmus birmilletten konusuyonuz sümmüklüler israil bu dangallar 9 7 Yanıtla
  • beriwan: SRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:: KÜRT ARKADAŞLAR ELEŞTİRİLERİNİZE DİKKATLİ OLUN. HİÇ OLMAZSA ELEŞTİRİRSENİZ KÜRT OLDUĞUNUZU BELLİ ETMEYİN. İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:İSRAİL ŞİMDİYE KADAR KÜRTLERİN ALEYHİNE HİÇ KONUŞMADIkürt arkadaşlar eleştirilerinize dikkat edin. . israil şimdiye kadar kürtlerin aleyhine hiç konuşmadı. . israil kürtlere hep dostca davranmıştır. eleştirilerinize dikkat edin. israil kürtler aleyhine hiç konuşmadı. . . israil tüm teknolojisini kürtlere vermeye hazır. yüceler yücesi kürt ırkı artık ortadoğu nun tek hakımi sen olacaksın . israil kürtlere tüm teknolojisini vermeye hazır 3 13 Yanıtla
  • CEHENNEMİN DİBİNE GİT: EVET DOGRU İSRAİL İÇİN CEHENNEMİN DİBİNEDE GEREKİRSE GİDER BU KFR. GİDECEKTE . . ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM. !! 15 0 Yanıtla
  • a dill'e diyarbekir: kendin istediin silahı yap ve sat başkasınıda engelle böyle adalet yok. . azabın ebedi askeri, sen bit mişsin haberin yok. . . 14 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement