Neron' Korkusu ile Geceleri Nöbet Tutulan Mahalle Halkı - Son Dakika
Güncel

Neron' Korkusu ile Geceleri Nöbet Tutulan Mahalle Halkı

Neron\' Korkusu ile Geceleri Nöbet Tutulan Mahalle Halkı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, beraberinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte kentte ‘Neron’ korkusu ile yaşayan Fakıpaşa Mahalle sakinlerine gerçekleştirdiği ziyarette konu ile ilgili devletin hassasiyet göstereceğini söyledi.

29.08.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, beraberinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte kentte 'Neron' korkusu ile yaşayan Fakıpaşa Mahalle sakinlerine gerçekleştirdiği ziyarette konu ile ilgili devletin hassasiyet göstereceğini söyledi.

Fakipaşa mahallesinde geçtiğimiz salı günü meydana gelen olayda, 184. Sokaktaki 11 numaralı evde meydana gelen yangında, iddialara göre, ailesine kızan Raşit S., oturdukları evi ateşe vermiş, çıkan yangında 4 ev yanmış, 2 evde zarar görmüştü. Olay yerine gelen polis ekipleri Raşit S.'yi gözaltına almış ve emniyete götürmüşlerdi. İddialara göre, gözaltında Raşit S., aynı gün akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. Raşit S.'nin serbest kaldıktan sonra mahalleye gelip tehditler savurarak, tekrara yangın çıkaracağını söylemesi üzerine, mahalle sakinleri 'Neron'un yangın çıkaracağı endişesi ile 2 gündür gece-gündüz nöbet tutmaya başlamışlardı.

Bugün konuyu öğrenen Vali Güner, beraberinde Başkan Çoban ile birlikte mahalleye giderek, vatandaşların Raşit S., ile ilgili şikayetlerini ve kentsel dönüşüm isteklerini dinledi. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Vali Güner, mahallelinin evlerinin bir daha yakılacağı endişesi taşımaması gerektiğini, çünkü devletin, kolluk güçlerinin gereken neyse yapabileceği güçte olduğunu söyledi. Mağdurlar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile ayni ve nakdi yardım yapılabileceğini de söyleyen Vali Güner, "İtfaiye raporlarını tutmuş, bunun dışında bizim üstümüze düşen olursa vatandaşlarımız rahatlıkla bize müracaat edebilir. Ayni yardım ve nakdi yardım anlamında SYDV aracılığı ile vermeye hazırız. Burada yaşanan hadise gerçekten üzücü ama konuyu takip ediyoruz. Emniyet Müdürümüz şüpheli ile konuyu savcı ile görüşerek takip edecek. Yasal prosedür kapsamında gereken neyse yapılacak. Kimsenin kimseyi üzmeye kırmaya hakkı yok. Kimsenin de kimseyi evinden ve yerinden etmeye hakkı yok. Buna devlet olarak biz hassasiyet gösteriyoruz. Arkadaşlarımız takip edecekler, mahallede gerekli tedbirleri alacaklar ve en ufak bir sorunu olursa bu noktada emniyetimize ve savcılığımıza müracaat etmelerini ve şikayetçi olmalarını özellikle rica ediyorum. Çünkü şikayete göre işlem başlatılıyor" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, mahallelinin kentsel dönüşüm isteğinin gerçekleştirilmesi için geçtiğimi günlerde gerekli çalışmaların başlatıldığını söyleyerek, "2012 yılından bu yana devam eden bir süreç var. Şu an biz ihalemizi gerçekleştirdik ve firma ile sözleşmesi yapıldı. Firma yaklaşık 2 aydan bu yana arazide çalışıyor. En son firma karaman mahallesinden bir büro tuttu ve artık vatandaşlar istediği gibi bilgi alabilecek. Zemin etütlerine ve tapu incelemelerine başladılar ama bence en önemlisi Afyonkarahisar halkına sesleniyorum, gelsinler ve bu mahalleleri görsünler. Gördüğünüz gibi bırakın itfaiye aracını, bir at arabasının dahi geçemeyeceği sokaklar var. Buda bu çalışmanın ne kadar geç kaldığının bir göstergesi. İtfaiye müdürümüz de burada. Yangın kendisine haber verilir verilmez iki araçla yola çıktı sonra baktı ki biz biliyorsunuz küçük bir araç aldık, dar sokaklara girmek için, bu araçla bile giremedik. Allah göstermesin bu hadise gece olsaydı veya itfaiyeye geç haber verilseydi olacakları artık siz düşünün. Geç de olsa kentsel dönüşüm başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor, hiçbir masraftan kaçınmıyorlar. Firma projeyi ne zaman tamamlar ise biz de çalışmalarımıza başlayacağız. Biz Büyükşehir Belediyesi olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tabi nüfusumuz ve yasal imkanlar çerçevesinde çalışıyoruz. Ne kadar kısa olursa inşallah faydalı olur diye düşünüyorum" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Neron' Korkusu ile Geceleri Nöbet Tutulan Mahalle Halkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement