Nepal'e Giden Türk Arama Kurtarma Ekibinden Müjdeli Haber - Son Dakika
Güncel

Nepal'e Giden Türk Arama Kurtarma Ekibinden Müjdeli Haber

Nepal\'e Giden Türk Arama Kurtarma Ekibinden Müjdeli Haber

2 gün önce meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından olay yerine giden Türk Arama Kurtarma Ekibi GEA, bir kişiyi enkazdan canlı çıkardı.

27.04.2015 12:37  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Nisan günü Nepal'de meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Arama Kurtarma Ekibi GEA'nın 13 kişilik ekibi arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Dün gece bir enkazda yapılan aramalar sonucu enkaz altında kalan 1 kişi, GEA arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak çıkarıldı.

AFET BÖLGESİNE İLK ULAŞAN EKİPLERDEN BİRİ

Afet bölgesine ilk ulaşan ekiplerden biri olan GEA arama kurtarma ekibi, yıkımın gerçekleştiği bölgelerden olan Sitapalia'ya çalışmalarını sürdürüyor. GEA arama kurtarma ekibi, bölgede 11'den fazla enkazda arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

Dün gece bir enkazda yapılan aramalar sonucu enkaz altında kalan 1 kişi, GEA arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak çıkarıldı.

BİLANÇO GİTTİKÇE AĞIRLAŞIYOR, ÖLÜ SAYISI 4 BİNE YAKLAŞTI

Nepal'de Cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde, bilanço ağırlaşıyor. Elde edilen son bilgilere göre depremde 3726 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 7 bine yaklaştı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Nepal'de, yetkililerin verdiği bilgiye göre ölü sayısının 6 bini geçmesi bekleniyor.

20 ATOM BOMBASI GÜCÜNDE

İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesine konuşan bir uzman, depremin gücünün 2'nci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentini yerle bir eden atom bombasının 20 katına eşit olduğunu söyledi.

EN BÜYÜĞÜ 6.7 ŞİDDETİNDE 55 ARTÇI DEPREM

Nepal'de, en büyüğü 6.7 şiddetinde olmak üzerinde yaklaşık 55 artçı deprem gerçekleşti. Ulusal Acil Operasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, son verilere göre 3726 kişinin hayatını kaybettiği, 6 bin 500'den fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Ölenler arasında, deprem sırasında Everest Dağı'nda düşen çığ sebebiyle hayatını kaybeden 18 kişi de bulunuyor. Ayrıca, çığdan dolayı yaralanan 61 kişinin de helikopterle yakın çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

ÇİN VE HİNDİSTAN'DA DA HAYATINI KAYBEDENLER VAR

Öte yandan, depremden etkilenen Çin'de 18 kişi, Hindistan'da ise 66 kişinin öldüğü duyuruldu. Ayrıca, Hindistan'ın depremden en çok etkilenen Bihar eyaletinde 173 yaralı olduğu aktarıldı.

YIKINTILARIN ARASINDA SELFIE

Dünya ajanslarının bölgeden geçtiği görüntülerde bazı kişilerin yıkıntıların arasında selfie çektiğini gösteren fotoğraflar ise şaşkınlık yarattı.

DEPREM ÇIĞLARA SEBEP OLDU

Hindistan'ın Yeni Delhi kentini dahi sallayan deprem, Himalaya Dağları'nda çığlara neden oldu. Deprem sırasında Everest Dağı'nda düşen çığ sebebiyle en az 18 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.

DEHŞET ANLARI KAMERAYA YANSIDI

Dağın üzerindeki kampta yaşanan dehşet anları, Alman dağcı Jost Kobusch'un kamerasına yansıdı. Kobusch'un "Yer sallanıyor" sözleriyle başlayan video kaydında, düşen çığ sebebiyle kaçışan dağcılar, üzerlerine doğru gelen devasa kar kütlesi ve dağcıların sığınacak çadırlara doğru koşmaları görülüyor. Alman dağcı, çığ düştüğü sırada dahi kayıttan çıkmıyor ve nefes nefese kalarak çığın dinmesini bekliyor.

BÖLGEDEKİ 80 YILIN EN ŞİDDETLİ DEPREMİ

Bölgedeki son 80 yılın en şiddetli depremi olarak nitelendirilen sarsıntı sebebiyle Nepal'deki 6 milyona yakın kişinin hayatının olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

BİRÇOK KÖYDEN HABER ALINAMIYOR, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Depremin merkez üssü Pokhara bölgesindeki birçok köyden haber alınamıyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

YARDIM EKİPLERİ BÖLGEDE

Depremin ardından birçok ülkeyle birlikte Türkiye'den gönderilen yardım ve kurtarma ekipleri de bölgeye ulaştı.

Türk Kızılayı Pakistan Daimi Temsilciliği ekipleri bölgeye ilk ulaşan ekiplerden oldu. Ardından Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul'dan gönderilen Kızılay yardım ve ekibi ile AFAD'dan 26, GEA'dan 13, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) 10, İHH'dan 16 kişinin yer aldığı ekipler Katmandu'ya ulaştı.

Kızılay, Nepal Kızılhaçı yetkilileri ile koordinasyon içinde çalışırken diğer ekipler de enkaz bölgelerinde hem kurtarma hem ekipteki doktorlarla tedavi çalışmalarına giriştiler. AKUT'un da 20 kişilik ekibi dün gece bölgeye gitti.

ONLINE ARAMA

Arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için Google, online veritabanı 'Person Finder' (kişi bulma) aracını hizmete soktu. Facebook da "Safety" (Güvenlik) adlı bir özelliği devreye aldı.

Deprem bölgesinde olan insanlara "güvende misiniz?" sorusunu yönelten Facebook olumlu cevap aldığında bu bilgiyi o kişinin arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nepal'e Giden Türk Arama Kurtarma Ekibinden Müjdeli Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • 3temmuz: kurban oldugum yarabbi, yardımcınız olsun...zor durumda olanlara yardım et allahım..hastalara yaralılara coluk cocuklara,evsız barksız kalanlara yardım eyle allahım... 11 3 Yanıtla
  • ...: müjdeli haber deyince ben de bir şey sandım 3 5 Yanıtla
  • 3temmuz: kurban oldugum yarabbi, yardımcınız olsun...zor durumda olanlara yardım et allahım..hastalara yaralılara coluk cocuklara,evsız barksız kalanlara yardım eyle allahım... 2 4 Yanıtla
  • EĞİTİMCİ: Afet her an her milletin başına gelebilir. Allah yardımcıları olsun. 6 0 Yanıtla
  • 67: TÜRK tarihte sayısız kahramanlığa adını yazdırmış bir millettir düşmanda olsa bizde baş üstünde tutulur. TÜRK olmaktan yine gurur duydum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 3 0 Yanıtla
  • KAAN: YUCE ALLAHIM YASAMINI KAYBEDENLERE CENNETINI NASIP EYLE YARALILARADA ACIL SIFALAR EYLE ZİRAA SENDEN BASKA KIME SIGINABILIRIZ KI 0 0 Yanıtla
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi
    12:01 Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çalınan motosiklet polis uygulamasında yakalandı. Keşan'da ise ziynet eşyası çalınan kişi polise başvurdu ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor
    11:59 Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

    Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü, yürütülen çalışmalarla hayalet ağlardan da temizleniyor. Gölde yapılan denetimlerle terk edilmiş veya bırakılmış olan hayalet ağlar temizlenerek göl zemininin kirletilmesi ve kaçak avcılığın önüne geçilmeye çalışılıyor. Ayrıca, göldeki su ürünleri çeşitliliğini artırmak amacıyla balıklandırma çalışmaları da sürdürülüyor.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.


Advertisement