Nepal'de Ölü Sayısı 4 Bini Geçti, Sayı 10 Bine Yükselebilir - Son Dakika
Dünya

Nepal'de Ölü Sayısı 4 Bini Geçti, Sayı 10 Bine Yükselebilir

Nepal'de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 4 bin 438'e yükseldi. Başbakan, "Ölü sayısı 10 bin olabilir" dedi, BM acil yardım çağrısı yaptı.

28.04.2015 09:40  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nepal Başbakanı, 7,8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 10 bine yükselebileceğini açıkladı. Depremden 8 milyon kişi etkilenirken depremzedeler zor coğrafi koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. BM acil yardım çağrısı yaptı.

ÖLÜ SAYISI 4 BİN 483

Nepal'de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 4 bin 438'e yükseldi. Polis yetkilileri, depremde 8 bin 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Laxmi Dhakal, afetten en çok etkilenen Katmandu Vadisi'nde bin 440, ülkenin orta kesimlerinde de 2 bin 589 kişinin öldüğünü açıklandı.

BAZI KÖYLER HARİTADAN SİLİNDİ

Depremde ve artçı şoklarda 2 binden fazla evin yerle bir olduğunu, binlerce evin de oturulamaz hala geldiğini belirten Dhakal, kırsal kesimde bazı köylerin haritadan silindiğini kaydetti.

NEPAL BAŞBAKANI: SAYI 10 BİNE YÜKSELEBİLİR

Nepal Başbakanı Sushil Koirala, Reuters'e yaptığı açıklamada, deprem felaketinde ölenlerin sayısının 10 bine ulaşabileceğini söyledi. Daha fazla uluslararası yardım talep eden Başbakan Koirala, acil olarak çadır ve ilaç ihtiyacı olduğunu belirtti.

BM'DEN ACİL İHTİYAÇ ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF de acil ihtiyaç çağrısı yaptı. UNICEF'in Katmandu'daki Su, Temizlik ve Hijyen Koordinatörü Anu Gautham, normal zamanda bile temiz suya ihtiyacın olduğu Katmandu Vadisi'nde depremin ardından temiz suya erişimin gittikçe zorlaştığını vurguladı.

KOLERA SALGINI UYARISI

Evleri yıkılan depremzedelerin sokaklarda ya da kamplarda kaldığını belirten Gautham, kamplarda kalma süresi uzadığı takdirde ishal, kolera gibi hastalıkların ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğu uyarısı yaptı.

Depremzedeler üç gecedir dışarda çadırlarda kalırken, Katmadu çevresine 21 farklı yardım kampı kuruldu. Dünya Gıda Programı da depremzedelere kamyonlarla yardım ulaştırmaya çalışırken Dünya Sağlık Örgütü 40 bin kişiye tıbbi malzeme ulaştırdı.

1934'TEN BERİ MEYDANA GELEN EN ŞİDDETLİ SARSINTI

Başkent Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilmişti. 7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı oldu.

Nepal\'de Ölü Sayısı 4 Bini Geçti, Sayı 10 Bine Yükselebilir
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Nepal'de Ölü Sayısı 4 Bini Geçti, Sayı 10 Bine Yükselebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Gerçeğe Çağrı..: Nepale ilk yardım edenler KANADA VE İSRAİL oldu, hani müslüman ülkeleri nerdesiniz. . . villalarda krallar gibi yaşamak sizi cehhennem azabından kurtarmayacak. . . islamı ne güzel temsil ediyoruz. . heyt beeeee. 23 9 Yanıtla
  • H.K.TRABZON: DÜNYA GENELİNDE NEPAL, FİLİPİNLER, HİNDİSTAN. . . . TÜRKİYE DE İSE ADANA, İZMİR, BURSA YA DİKKAT. 13 16 Yanıtla
  • Mevan: O hayvanları nasıl kestiklerini izledim inan hiç üzülmüyorum... 2 22 Yanıtla

Advertisement