Nepal'de 6.7 Büyüklüğünde Artçı Şoku! - Son Dakika
Dünya

Nepal'de 6.7 Büyüklüğünde Artçı Şoku!

Dünkü 7.8'lik depremin şokunu yaşayan Nepal'de bugün de başkent Katmandu'da 6.7 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

26.04.2015 11:24  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nepal'de dün yaşanan 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından başkent Katmandu'da bugün 6.7 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), artçı depremin merkez üssünü Kodari kentinin 17 kilometre güneyi olarak saptadı.

Açıklamada, başkent Katmandu'nun doğusunda bulunan Kodari kentinde yaşanan artçı depremin ilk bilgilere göre 6.7 büyüklüğünde olduğu ve yerin 10 kilometre altında meydana geldiği ifade edildi.

HAVALİMANI KAPATILDI, UÇUŞLARA İZİN YOK

Depremin ardından Katmandu Havalimanı'nın kapatılarak uçuşlara izin verilmediği öğrenildi. Nepal Başbakanı Sushil Koirala vatandaşları kan bağışı yapmaları konusunda uyarırken, kentte devam edilen arama kurtarma çalışmalarına katılmaları çağrısında bulundu.

ÖLÜ SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ!

Nepal ve Hindistan'ın kuzey kesimlerini etkileyen 7.9 şiddetindeki depremde, şu ana kadar 2200'den fazla insanın hayatını kaybettiği bildirildi. Ülkede yaşayan onlarca Avustralya vatandaştan da şu ana kadar herhangi bir haber alınamadığı açıklandı. Avustralyalıların depremde hayatlarını kaybetmiş olmalarından endişe ediliyor.

Nepal'de yaşayan bazı Avustralyalılar ise internet üzerinden güvende olduklarını yakınlarına bildirdikleri ifade edildi. Nepal'deki depremde kaybolan Avustralyalılar arasında büyükanne Riitta Korpinen ile torunu Hamish McKee de bulunuyor. İkilinin Red Cross isimli misyoner teşkilatı adına bir kimsesiz çocuklar evinde çalıştıkları ifade ediliyor.

DEPREMİN ARDINDAN ÇIĞ FELAKETİ

Nepal'de bulunan Everest Dağı'na tırmanan 17 dağcının ülkede meydana gelen 7,8 şiddetindeki deprem nedeniyle oluşan çığ felaketinde hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

GOOGLE MÜHENDİSİ ÇIĞ KURBANI OLDU

Everest'te ölenler arasında Google'ın yöneticilerinden Daniel Fredinburg'un da olduğu açıklandı. Fredindburg'un Google haritaları için dünyanın en yüksek zirvelerini fotoğrafladığı öğrenildi.

AFAD EKİBİ NEPAL'E GİTTİ

ABD, Çin, Pakistan, Hindistan, Türkiye, İran, Kanada ve İsrail Nepal'e yardım gönderen ilk ülkeler arasında yer alıyor.

Depremin ardından Nepal'den gelen yardım çağrısı üzerine Arama Kurtarma Derneği (AKUT), 40 kişiden oluşan bir ekip hazırladı. AKUT'tan yapılan yazılı açıklamada, yapılan yardım çağrısı üzerine Almanya ve Polonya'dan arama kurtarma ekiplerinin yola çıktığının öğrenildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'den de AFAD'ın 30, UMKE'nin de 10 kişilik ekibiyle hareket edeceği açıklandı. BM'ye bağlı UNDAC ekibinin yolda olduğu, Nepal'e ulaştığında daha sağlıklı bilgiler geleceği belirtiliyor. AKUT olarak 40 kişiden oluşan bir ekip hazırlandık ve durumu BM ve AFAD'a bildirdik. Medikal ağırlıklı 15 kişilik ekibimiz, Nepal için THY uçağı ile bölgeye hareket etmek için yola çıktı. Gelecek haberler doğrultusunda operasyonel ağırlıklı ikinci bir ekibimiz daha Nepal'e hareket edecek."

AFAD ekibi açıklamaya mütakip yola çıktı ve felaket bölgesi Nepal'e ulaştı. Ekibin kısa sürede çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Kızılhaç, Oxfam, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü gibi yardım kuruluşları da depremden etkilenenlere yardımcı olmak için bölgeye uzman göndermeye başladı.

Çin, arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olması için 62 kişilik bir ekip gönderdi.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Depremin ardından Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Nepal'de bulunan vatandaşlarımızdan bazılarına ulaşılmış olup, halihazırda herhangi bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği veya yaralandığı kaydedilmemiştir" denildi.

Açıklamada, "Deprem nedeniyle yaşanan kayıpları nedeniyle dost Nepal halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz. İlgili kuruluşlarımız Nepal halkının acilen ihtiyaç duyduğu insani yardımları ulaştırmak amacıyla gerekli hazırlıkları başlatmışlardır" ifadesi kullanıldı.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, arama kurtarma çalışmalarına katılan yardım ajansları tarafından kullanılmak üzere 5 milyon dolar bağışladıklarını söyledi.

İsrail Ordusu Sözcüsü Peter Lerner da Twitter'dan yaptığı açıklamada "İsrail ordusu, insani yardım çalışmalarına yardımcı olmak üzere Nepal'e uzmanlardan oluşan bir ekip gönderecek" ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Nepal halkına başsağlığı dileklerini iletirken İran Kızılay'ının Başkanı Ali Asker Ahmedi, Tahran'ın Nepal'e insani yardım göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

Nepal\'de 6.7 Büyüklüğünde Artçı Şoku!
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Nepal'de 6.7 Büyüklüğünde Artçı Şoku! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Burcu: Bu olaya iyi olmus diyen insanlar bizim ulkemizdede büyük depremler yasandi vicdanli olun biraz ya insanlar zor durumdayken boyle dusunen zihniyet insanliktan nasibini almamistir 17 1 Yanıtla
  • Burcu: Allah yardimciniz olsun. 14 1 Yanıtla
  • Sadece: Hepsine Allah rahmet eylesin:( 6 4 Yanıtla
  • sahin dasdelen: Bizene nepalden iyi olmus 1 5 Yanıtla
  • TÜRKİYE SULARINDAKİ MAKİNEYİ YOK EDİN.!!: BURADAN SESLENİYORUM. !! ALLAH RIZASI İÇİN DİKKATE ALIN VE GEREKLİ BİRİMLERE ULAŞIN ULAŞTIRIN. !! HAARP MAKİNESİ ''KIYAMET SENERYOSU'' BÖLGESEL OLARAK YIKIMA YOL AÇABİLEN GÜÇLÜ BİR AKIMLA SALLIYORLAR. . BU NİCOLAS TESLANIN BİR İCADIDIR VE BU MAKİNE İCAT EDİLDİ İŞLİYOR. . İSTANBUL'A SENERYOLARIN ARASINDA. !! İSTANBUL SULARINDA GEZİNİYOR OLABİLİR, BULUNDUGU YERDE YOK EDİLMELİDİR. 3 1 Yanıtla
  • hadi ordan: Zulüm ve zinanın çok olduğu yerde üçüncü z eksik olmaz. Oda zelzele. HZ.ÖMER r.a. 3 0 Yanıtla
  • BU İSTANBULLULARA BİR UYARIDIR.!!: EĞER BU MESAJI OKUMAYA BAŞLADIYSANIZ LÜTFEN SABIRLA SONUNU GETİREREK OKUYUNUZ. . ÇÜNKÜ ÖNEM ARZ EDİYOR. . BÜYÜK DEPREMLERİN YIKIMLARIN AREFESİNDE HİNDİSTAN A VURDU SİSTEM. ŞİMDİ BÜYÜK BİR SEFERBERLİK İLE İSTANBUL U YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR. ! BURADAN ÜLKE YÖNETİMİNE DE UYARIMIZ VAR. !! İSTANBULU KADEMELİ OLARAK BOŞALTIN VE ANADOLU İNSANLARINI İLLERİNE GÖNDERİN. BÜYÜK FELAKET YAKINDIR. . . . 2 0 Yanıtla
  • Deniz: Allah yardim etsin 0 0 Yanıtla

Advertisement