Necmettin Erbakan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Necmettin Erbakan Mezarı Başında Anıldı

Necmettin Erbakan Mezarı Başında Anıldı

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün dördüncü yıldönümünde Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da katılımı ile Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anıldı.

28.02.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün dördüncü yıldönümünde Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da katılımı ile Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anıldı.

Saadet Partisi tarafından yapılan anma törenine, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski milletvekili Fetullah Erbaş, Refah Partisi eski sıvas Belediye Başkanı ve milletvekili Temel Karamollaoğlu, oyuncu Ahmet Yenilmez ve partililer katıldı.

'28 ŞUBAT BİR DARBEDİR'

Bugün sabah saatlerinde yapılan anma töreninde 5 ayrı imamın Kur'an okudu. Törende konuşan oyuncu Ahmet Yenilmez, "Ben merhum Erbakan hocamızı, merhum başbakanımızı çok farklı algıladım. ve bu ülkede, İslam aleminde bir itibarsızlaştırma faaliyeti varsa bunun ilk adımının merhum başbakanımıza yapıldığına inanıyorum. Bu topraklar üzerinde bir neslin yetişmesi için ömür feda etti. Cumhuriyet tarihinin en başarılı iktidarlarından birine başbakanlık yaptı. Ben bugün sosyal medyada böyle bir şey paylaştım, 28 Şubat bir darbedir. O darbenin 3 yiğit mağduru vardı; birisi merhum başbakanımız Necmettin Erbakan hocamız, diğeri yiğit insan Muhsin Yazıcıoğlu ve diğeri de o dönemin İçişleri Bakanı Meral Hanımı" diye konuştu.

Ardından söz alan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak rahmetli Erbakan'ın tüm ömrünü İslam için sarfettiğini belirterek, "O diyordu ki İslamsız saadet olmaz. Sonra cihadsız İslam olmaz. Ekliyordu; şuursuz cihad olmaz. O ömrü boyunca bu şuur çerçevesinde hareket etti. Mekanı cennet olsu" dedi.

'DARBELER İÇERİSİNDE EN KİRLİSİ 28 ŞUBATTIR'

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak şunları söyledi:

"Yazık ki Cumhuriyet tarihimiz darbelerle doludur. Milli irade hemen her 10 yılda bir darbeyle kesilmiştir. 27 Mayıs'ta rahmetli Menderes iki bakanıyla asıldı. 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat. Bu darbeler içerisinde kanaatim odur ki en kanlısı olmasa bile en kirlisi 28 Şubat sürecidir. Çünkü 28 Şubat sürecini başlatanlar kendi kimlikleri ile ortaya çıkma cesaretini bile göstermediler. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir takım askerlerini maşa olarak kullandılar."

Rahmetli Erbakan'ın Erbakan hocamız 28 Şubat sınavını alın akıyla verdiğini, eğilip bükülmediğini kaydeden Kamalak, "Ortalığı karıştırmak isteyenlere de fırsat vermedi. Kendisi, evlatları mesabesinde olan subayları ikna edebilmek için boncuk boncuk ter döktü, 9.5 saat iknaya çalıştı. Ama ülkede herhangi bir karışıklığa meydan vermedi. Hiçbir insanımızın burnunun kanamasına müsaade etmedi. Mısır'daki gelişmelerle 28 Şubat'ı karşılaştırdığımızda Erbakan hocamızın ne kadar vatanperver ne büyük bir devlet adamı olduğunu yakinen idrak etmiş oluruz diye düşünüyorum" dedi.

'28 ŞUBAT'I YAPANLARIN NASİHATA İHTİYACI VAR'

Kamalak şöyle devam etti: "Sağlığında sormuştuk kendisine, 'hocam 28 Şubat sürecini başlatan komutanların cezalandırılmasını ister misiniz' diye sorduğumuzda; o büyük devlet adamı bir baba şefkatiyle yutkundu ve dedi ki, 'hayır, bunların cezalandırılmaya değil, nasihata ihtiyacı var. Ne yaptığını bilmiyor bunlar' demişti.

Kamalak'ın konuşmasından sonra törene katılanlara helva dağıtıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Necmettin Erbakan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement