Necati Dallı Yeniden Kızılay Başkanı Seçildi - Son Dakika
Yerel

Necati Dallı Yeniden Kızılay Başkanı Seçildi

Necati Dallı Yeniden Kızılay Başkanı Seçildi

Kars Kızılay Şube Başkanlığı’nda gerçekleştirilen olağan kongrede, mevcut Başkan Necati Dallı, yeniden başkan seçildi.

14.02.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Kızılay Şube Başkanlığı'nda gerçekleştirilen olağan kongrede, mevcut Başkan Necati Dallı, yeniden başkan seçildi.

Tüzüğün 33. Maddesi gereğince, 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Faik Bey Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kars İl Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Tek aday ile yapılan kongrede, mevcut Başkan Necati Dallı, 51 üyeden 31'inin oyunu alarak, yeniden Kars Kızılay Şube Başkanı oldu.

Yapılan yoklamanın ardından, üyelerden Doğan Yıldız oy birliği ile divan başkanı seçildi. Daha sonrada Atatürk, Şehitlerimiz ve şehit Kızılaycılar için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şube Başkanı Necati Dallı'nın Genel Kurul açılış konuşmasıyla devam eden kongrede, Divan Başkanı Doğan Yıldız, 2013 - 2014 ve 2015 yılı faaliyet raporu ile gelir ve giderlerin görüşülmesini oya sundu. Ardından da Başkan Dallı faaliyet raporunu okudu. Daha sonrada sırasıyla 2013 - 2014 ve 2015 yıllarına ait denetçi raporları görüşülerek oya sunuldu. 2013 - 2014 ve 2015 yılları şube yönetim kurulunun ibrası ve 2016 - 2017 ve 2018 Şube Eylem Planı görüşüldü ve oya sunuldu. 2016 - 2017 ve 2018 yılı tahmini bütçesinin tetkiki ile kullanılması hususunda şube yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşülerek oya sunuldu. Dilek ve tekliflerin incelenmesinden sonra Kızılay Genel Merkezine arz, karara bağlandı.

Daha sonrada seçimlere geçildi. Oy kullanımından sonra ermesinin ardından, aidatını ödeyerek seçme ve seçilme hakkı kazanan 51 üyeden 31'inin oyunu alan mevcut Başkan Necati Dallı, yeninden Kars Kızılay Şube Başkanlığı'na getirilerek güven tazeledi.

Kongrede ayrıca, şube yönetim kurulu asıl ve yedek üyeleri, Şube denetçisi asıl ve yedek üyeleri, Genel Merkez Genel Kurulu asıl ve yedek delege seçimleri de gerçekleştirildi.

Öte yandan kongrede Başkan Necati Dallı, 2016 -2017-2018 yıllarına ait eylem planını ise "Kars'ta yakın zamanda açılan Kan Alma Biriminin, Kan Merkezi Çevrilmesi, Sosyal Hizmet Binasının komple onarımının yapılması, Bina içerisinde öğrenci yurdu açılması ve toplu sünnet şölenleri yapılması şeklinde sıraladı.

Kongrede, Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, okuduğu 2013-2014-2015 yıllarına ait faaliyet raporunda ise şu ifadeleri kullandı:

"Muhterem üye arkadaşlarım, bugüne kadar kayıtlı üye sayımız 182 olup yalnız 3 yıllık üye aidatını 51 üyemiz ödemiş olduğundan seçme ve seçilme hakkına sahip olmuşlardır. Kongre ilanımız yerel gazeteler ve internet haber sitelerinde ilan edilerek duyuruldu. Yoğun çalışmalarımız sonucunda Kars'ta Kan Alma İstasyonu açılarak faaliyetlerine başlamıştır. Kızılay Düğün Salonu, iktisadi işletmeye çevrilerek Maliyeye bildirimi yapıldı. 2013 yılı içerisinde Kızılay Sosyal Hizmet Binamızda ikamet eden 6 Afgan aileye gıda ve muhtelif giyim ve ihtiyaç malzemesi yardımı yapıldı. 52 kişiye Genel Merkezden gönderilen gıda paketleri gerekli evrakları alındıktan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtımı yapıldı. 180 kişiye Genel Merkezden gönderilen 800 gramlık kıyma ve kuşbaşı dağıtılmıştır. 190 Şubemizce komisyon kurularak belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara Genel Merkez tarafından gönderilen 250,00 TL, Ziraat Bankası aracılığıyla dağıtımı yapılmıştır. 5 kişilik muhtelif giyim yardımı yapılmıştır. 2014 yılında 50 kişilik ihtiyaç sahibi vatandaşlara Genel Merkezden gönderilen gıda yardımı dağıtılmıştır. 577 kişiye 800 gramlık kavurma kuşbaşı ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmıştır. 79 kişiye muhtelif giyim yardımı yapılmıştır. 2015 yılı içerisinde 180 kişiye 800 gramlık kıyma kuşbaşı dağıtımı yapılmıştır. Merkeze bağlı Hacıveli Köyünde ikamet eden Celalettin Uysal ismindeki vatandaşımıza muhtelif yardım bizzat adresine gidilerek teslim edilmiştir." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necati Dallı Yeniden Kızılay Başkanı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement