Muharrem Erkek: PYD ile Sınır Olmamızda Hiçbir Sakınca Yok - Son Dakika
Güncel

Muharrem Erkek: PYD ile Sınır Olmamızda Hiçbir Sakınca Yok

Muharrem Erkek: PYD ile Sınır Olmamızda Hiçbir Sakınca Yok

Mardin'de konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiçbir sakıncası yok" şeklinde konuştu.

02.09.2015 17:22  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'e gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP Mardin eski Milletvekili Mahmut Duyan, işadamlarının sıkıntılarını dinleyerek, partinin meclisteki çalışmalarını anlatmak üzere Organize Sanayi Bölgesi'nde basın toplantısı düzenledi. Nazlıaka, "Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok." açıklamasında bulundu.

DİYARBAKIR VE MARDİN'DE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDULAR

Mardin OSB'de faaliyet yürüten işadamlarını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen CHP'li milletvekilleri, daha sonra burada değerlendirmede bulundu. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıkaya, yaşanan olaylar ve can kayıpları nedeniyle bölge insanının hassasiyetini anlamak, yapılabilecekleriyle ilgili tespitlerde bulunmak üzere daha önce Diyarbakır'a ardından da Mardin'e geldiklerini söyledi.

"23 FAİLİ MEÇHUL ÖNERGEMİZ AKP TARAFINDAN REDDEDİLDİ"

Terör olaylarının araştırılması için TBMM'ye verdikleri önergenin AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini anımsatan Nazlıkaya, faili meçhul cinayetlerin çözülmesi konusunda, araştırma komisyonu kurulması için meclise 23 kez önerge verdiklerini ve 23'ünün de AKP milletvekillerinin parmakları ile reddedildiğini anlattı.

"KOALİSYON İÇİN HİÇBİR ZAMAN SORUMLULUKTAN KAÇMADIK"

CHP'nin koalisyon sürecinde üzerine düşeni yerine getirdiğini kaydeden Nazlıkaya, CHP'nin hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadığını ve ülkenin refaha ulaşması için değil elini, gövdelerini bile koymaya hazır olduklarını ifade etti.

BASINA YÖNELİK BASKILARA TEPKİ GÖSTERDİ

Basına yönelik baskıları da değerlendiren Nazlıkaya, "Biliyorsunuz 4 büyük bir güç var. Bunlar yasama, yürütme, yargı ve medya ve bu 4 güç birbirinden bağımsız olmak zorunda. Ancak maalesef bu Türkiye'yi yöneten zihniyet, basılmamış kitapları bomba olarak görüyor. Gazetecileri, 'boynuna tasma takılmışlar ve takılmamışlar' diye ikiye ayırarak, mesleği de itibarsızlaştırıyor ve her fırsatta medyaya da hükmediyor. Bizler bu şekilde her türlü baskıya karşıyız.

"KOMŞULARIMIZLA KAVGALI OLARAK BÖLGESEL GÜCE DÖNÜŞEMEYİZ"

Sıfır sorundan aldılar, sırf sorun yaptılar, bugün kaç ülkede büyükelçimiz yok biliyor muzunuz? 8 ülkeden büyükelçiliğimizi çektik. Aralarında Irak ve Suriye de var. Komşularımızla kavgalı olduğumuz bir süreçte, bizim ne ekonomik, ne sosyal, ne kültürel olarak bir bölgesel güce dönüşmemiz mümkün değil. Bu sorunları çözmek zorundayız. Bu yüzden bize yetki verin diyoruz" diye konuştu.

"PYD İLE SINIR OLMAMIZDA BİR SAKINCA YOK"

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, Türkiye'de temel sorunun demokrasi olduğuna dikkat çekerek, "Dünyada melez demokrasi sınıfındayız. Türkiye'de demokrasi askıya alınmış. Birinci önceliğimiz, birinci sınıf demokrasi ki bu seçim bildirgemizde de var. Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok" şeklinde konuştu.

CHP heyeti, daha sonra valilik ve esnafı ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muharrem Erkek: PYD ile Sınır Olmamızda Hiçbir Sakınca Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (188)

  • ERBAA: CHP+HDP=PKK+DHKP-C... BU SOL BEYNAMAZLARA OY VERİP...GÜNAHA GİRMEYİN,HAİN OLMAYİN...BUNLARA OY VERENLERE DİKKAT EDİN,ERMENİLER,KROLAR,ALEVİLER,AYYAŞLAR, ŞARAPÇILAR, EROİNCİLER,...KISACA SOL BEYNAMAZLAR.. 88 24 Yanıtla
  • akillanin: yuce rabbim biz kurtleri sizin zulmunuzden kurtarsin siz sozde muslumansiniz be gercekten allah korkusu olsaydi haksizliga karsi gelirdiniz bunca yil biz kurtleri yok sayip zulum edip katlettiniz beraber bu ulkeyi kurtarmamiza karsin simdi ne duasi yapiyorsunuz.pkk yi sizin zihniyetiniz yaratti kurt halkini yok sayip zulum ederek yarattiniz pkk halk tir halk burada simdi diyecekler bi kac sey verdik vermediniz bedel odeyerek aldik eskiden bi kurtce sarki soyleyemiyorduk geri kalan haklarimizida vermezseniz daha da bedel versek alacagiz 75 10 Yanıtla
  • Governance: aha shimdi hdp-chp bagi aciga cikti 67 13 Yanıtla
  • Yhytrn: Helal olsun ileri bilmek bu işte size komşu kürtten zarar asla olmaz 7 72 Yanıtla
  • Yüksel: Zaten sadece Kürt oylarını almak için hdp PKK sempatizanlığı yapan CHP bayağı oy kaybediyor,böyle devam CHP içindeki PKK lılar 43 35 Yanıtla
  • Silopili yusuf: Sen kendini ne halt sannediyorsun kadın , PKK ile kol kola halay çekiyorsunuz , hain CHP, atatürk e kurban olun emi. 56 18 Yanıtla
  • Governance: bu odemek ki biz chp hdp ile birleshiyoruz yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 30 37 Yanıtla
  • zaten pyd olmasaydı Türkiye bitmişti: tayip çıkarı için pyd yi karaladi zamanında şimdi hdp iktidar olsa o bölgeleri Türkiye sınırı olurdu 2 61 Yanıtla
  • Governance: ne iciyorsunuz siz kafa besh karish havada yuhhhhhhhhhhhhhhhhhh 30 29 Yanıtla
  • Mutlu: Siz nesiniz kimsiniz gerizekalımısınız Allah aşkına neyin kafası bu 25 30 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi
    12:40 Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi

    Türkiye'nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007'den bu yana 25 milyonuncu (TEU) konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. MIP, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon TEU konteyner, 8 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük elleçleyecek.

  • AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı
    12:40 AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı

    AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Söğütlü ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Erdoğan, Cumhur İttifakı dışında seçilip geri dönme planı yapanlara kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyesi adayları ve mahalle sakinleri katıldı.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.

  • Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi
    12:38 Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi

    Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, kentte düzenlenen bir programda AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi. Savran, hizmet ve eser siyasetiyle Nevşehir'e sahip çıktıklarını belirterek, yeni dönemde de projeler üreteceklerini ve şehri daha da güzelleştirmek için çalışacaklarını ifade etti. Savran, sandık görevlilerinin önemli bir görevi yerine getireceğini vurgulayarak, seçimlerin sahada kazanıldığını söyledi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.


Advertisement