Nazilli'de 3. Rahvan At Yarışları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de 3. Rahvan At Yarışları Yapıldı

Nazilli\'de 3. Rahvan At Yarışları Yapıldı

Nazilli Belediyesinin düzenlediği Rahvan At Yarışlarında, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden giden 170 at mücadele etti.

03.11.2014 16:41  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları'nda, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen 170 at mücadele etti.

Nazilli Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen rahvan at yarışları, Nazilli Organize Sanayi bölgesinde oluşturulan koşu pistinde gerçekleştirildi. Rahvan yarışçılarının büyük mücadele verdiği ve yüzlerce yarış severin büyük heyecanla takip ettiği yarışlar baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, tozkoparan, deste, taze beşli, tozkoparan, minik, 3'lü taylar ve 4'lü taylar olmak üzere 11 kategoriden oluştu.

Çanakkale, Hatay, Muğla, Antalya, Afyon, Uşak, Manisa, İzmir ve Aydın'ın çeşitli ilçelerinden gelen atların katıldığı yarışlarda Geleneksel Spor Dalları Federasyonundan İsmail Ekici başhakem olarak yarışları izlerken, Erdoğan Çamdeviren, Ersoy Dağlı Engin Gümüşkaynak, Ender Pelin, Osman Kaya, Mehmet Emin Demir, Metin Kahyaoğlu ve Mehmet Kahyaoğlu Hakem Heyetini oluşturdu. Büyük çekişmelerin yaşandığı ve 10 kategoride yapılan Rahvan At Yarışlarına Nazilli Belediyesi ev sahipliği yaparken yarışları Nazilli Belediye Başkan vekili Ziya Aksüt, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire amirleri, kurum müdürleri ile yaklaşık dört bin kişi yarışmayı ücretsiz olarak izledi.

Nazilli Belediye Başkan vekili Ziya Aksüt, rahvan at yarışlarının yüzyıllardır ege topraklarında yapıldığını belirterek, belediye olarak geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Rahvan atlarının koşmayıp hızlı yürüdüğünü, bu nedenle farklı bir yanının olduğunu belirten Aksüt, üç yıldan b uyana gelenekselleştirilen rahvan at yarışlarına ev sahipliği yaparak, eğlenceli bir gün yaşadıklarını söyledi. Yarışların oldukça iddialı geçmesinden mutluluk duyduklarını belirten Ziya Aksüt; "Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz. İddialı bir yarış izledik. Yarışmalara katılan tüm rahvancılar ve yarışmalarda emeği geçen tüm tertip komitesi ve görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VE KUPA VERİLDİ

3. Geleneksel Rahvan At yarışlarında başa yarışarak ipi göğüsleyen Ankaralı Metahan Kölemenoğlu'na ve diğer kategorilerde dereceye giren at sahiplerine ödül ve kupalarını Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan verdi. Nazilli'de 3. Sü yapılan Rahvan At yarışlarında dereceye giren at sahipleri ise şöyle. Baş yarışında Metehan Kölemenoğlu-Ankara, Mustafa Küçükmeral- Konya, İbrahim Şerbetci-Torbalı. Başaltı yarışında; Hasan Altındağ- Kayseri, Muammer Pırlanta-Konya, Tecelli Ersoy-Menemen. Büyükorta yarışında; Metehan Kölemanoğlu-Ankara, İbrahim Şerbetçi-Torbalı, Hamdi Canbazoğlu-Ödemiş. Küçükorta yarışında; Muammer Pırlanta-Konya, Seyfettin Futbolcu-Ödemiş, İsmail Gedizoğlu-Menemen. Taze Beşli yarışında; Hasan Aslandağ-Kayseri, Fahri Çavuşoğlu-Ödemiş, Yusuf İnday Toz Koparan yarışında; Çakır Efe, Kadir Filiz, Deste Yarışında; Tuncay Çamlı- Menemen, Ayak (4'lü tay'da) İbrahim Gökçe, Tarakcı Apdurrahman, Damperci Ahmet, Deste (3'lü tay'da); Mustafa Tepekule, Hasan Aslandağ, Tarık Bozyiğit ve miniklerde Tarık Bozyiğit dereceye girdiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de 3. Rahvan At Yarışları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement